«Όγκος, επιθετικός καρκίνος, αφαίρεση λεμφαδένων, ορμονοθεραπεία»: Ο Γολγοθάς του Αλέξη Κούγια

October 25, 2023

«Όγκος, επιθετικός καρκίνος, αφαίρεση λεμφαδένων, ορμονοθεραπεία»: Ο Γολγοθάς του Αλέξη Κούγια


Διαφ.

Στο πρωινό ήταν καλεσμένος ο Αλέξης Κούγιας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά στον Γιώργο Λιάγκα, «μέσα σε τρεις μήνες αναπτύχθηκε μία επιθετική μορφή καρκίνου» και τόνισε πώς χρειάζεται να παίρνει δύο χάπια ημερησίως ως θεραπεία.

Αλέξης Κούγιας: Απόσπασμα από τα όσα είπε στην εκπομπή

Για την μάχη του με τον καρκίνο, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Επειδή ήταν του Αγίου Νεκταρίου αποφάσισα να νηστέψω 40 μέρες. Πριν από 3 μήνες είχα κάνει εξετάσεις, όλα ήταν καθαρά. Μέσα σε 3 μήνες αναπτύχθηκε ένας επιθετικός καρκίνος, ο οποίος βρέθηκε από τις γενικές εξετάσεις που έκανα μετά τη νηστεία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό αποκαλύφθηκε Γενάρη. Επειδή είχα πολλές σημαντικές δίκες σε εξέλιξη… αν έλεγα στα δικαστήρια ότι έχω καρκίνο και πάω να εγχειριστώ, θα έπρεπε τα δικαστήρια αυτά να ξεκινήσουν από την αρχή, θα αποφυλακίζονταν όλοι οι κατηγορούμενοι και καταλαβαίνεις τι σάλος θα υπήρχε. Γι’ αυτό αποφάσισα να καθυστερήσω την επέμβαση αυτή, να την κάνω τον Ιούλιο…

Αργότερα απεδείχθη ότι αυτό ήταν λάθος. Υπήρξε μια υποτροπή, η οποία όμως ήταν αντιμετωπίσιμη. Βρέθηκε στην εξέταση ότι είχα ένα μικρό καρκίνο κοντά στους λεμφαδένες. Αφαίρεσαν τον όγκο και προληπτικά τους μισούς λεμφαδένες», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η θεραπεία την οποία κάνω είναι 2 χάπια την ημέρα. Κινδυνεύεις να πάρεις 35 κιλά. Είναι ορμονοθεραπεία… Ο καρκίνος θεραπεύεται και μάλιστα θεραπεύεται οριστικά», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, ολοκληρώνοντας την περιγραφή για την περιπέτεια με την υγεία του.


Πηγή