Φωτούλης: Ο διασκεδαστής παιδιών, η καταδίκη για ασέλγεια, η φήμη ότι πέθανε στη φυλακή & η αποφυλάκιση

October 31, 2023

Φωτούλης: Ο διασκεδαστής παιδιών, η καταδίκη για ασέλγεια, η φήμη ότι πέθανε στη φυλακή & η αποφυλάκιση


Διαφ.

Ο διάσημος πρώην παρουσιαστής παιδικών εκπομπών στη Βόρεια Ελλάδα  Φώτης Κολιός – με το προσωνύμιο Φωτούλης – το 2006 είχε καταδικαστεί για παιδεραστία με ποινή φυλάκισης 10 ετών και 6 μηνών και έκτοτε οι φήμες για το τι απέγινε οργιάζουν.

Της: Έπη Τρίμη

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του πορείας ο Φωτούλης διοργάνωνε παιδικά πάρτι από πόλη σε πόλη.

Ο Φώτης Κολιός συμμετείχε σε events πολυκαταστημάτων, διοργάνωνε πάρτι σε διάφορες πόλεις, πήρε μέρος στους εορτασμούς για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997, ενώ από τα πλατό των εκπομπών του πέρασαν αμέτρητα παιδιά.

Επίσης, είχε δημιουργήσει το «σπίτι του Φωτούλη» στο οποίο μπορούσαν οι γονείς να οργανώσουν τα πάρτι των παιδιών τους.

Τι άλλαξε όμως στην πορεία και γιατί ο γνωστός παρουσιαστής παιδικών εκπομπών σε τοπικούς σταθμούς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης για ασέλγεια σε 12χρονο κοριτσάκι;

Ο Φωτούλης ήταν ένας entertainer με μεγάλη πέραση στο παιδικό κοινό. Συμμετείχε σε events πολυκαταστημάτων, διοργάνωνε πάρτι σε διάφορες πόλεις, πήρε μέρος στους εορτασμούς για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (1997), ενώ από τα πλατό των εκπομπών του -όπως μπορεί να δει κανείς και στα σχετικά βίντεο που υπάρχουν στο Διαδίκτυο- πέρασαν αμέτρητα παιδιά. Παράλληλα είχε και τη δική του επιχείρηση, «Το Σπίτι του Φωτούλη», έναν πολυδιαφημισμένο χώρο για παιδικά πάρτι.

Τα είχε όλα: Αγάπη, αποδοχή και φήμη.

Μπορεί η πορεία του να ήταν κυρίως σε μικρά και τοπικά κανάλια, όμως όλοι γνωρίζαμε ποιος είναι.

Το 2006, ωστόσο, ακούσαμε μια σοκαριστική είδηση. Ο Φωτούλης είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.

Η φυλάκιση

Ο 57χρονος Φωτούλης παρενόχλησε σεξουαλικά 12χρονο κοριτσάκι. Έτσι, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών,  με τις κατηγορίες της ασέλγειας σε ανήλικη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.  Το δε δικαστήριο δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου οπότε ακολούθησε και η μεταγωγή του στη φυλακή.

Ο Φώτης Κολιός σύμφωνα με φήμες . , φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν «Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό όταν με ορμούνε τα παιδιά». Η καταγγελία σε βάρος του παρουσιαστή έγινε από τους γονείς της δωδεκάχρονης μικρούλας. Αξίζει να σημειωθεί πως το κοριτσάκι μετά το χωρισμό των γονιών του ζούσε με την γιαγιά του και αποκάλυψε στη μητέρα του όσα έζησε στα χέρια του Φώτη.

Υπήρξαν αρκετές διαδικτυακές φήμες που τον ήθελαν νεκρό. Κάποιοι έκαναν λόγο για αυτοκτονία, άλλοι για δολοφονία από συγκρατούμενους.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Ο «Φωτούλης» ζει και είναι πλέον ελεύθερος έχοντας εκτίσει πιθανότατα ένα μέρος της ποινής του. Δεν κατάφερα να βρω ξεκάθαρες λεπτομέρειες για την έκτασή της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ανήλικο κοριτσάκι πήγαινε συχνά στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Κατερίνης, στο οποίο ετοίμαζε την παιδική του εκπομπή ο «Φωτούλης» καθώς τον θαύμαζε. O τότε 56χρονος Φώτης άρχισε να έχει στενές επαφές με την ανήλικη, την οποία έκανε βόλτες με το αυτοκίνητό του και την καλούσε στο ξενοδοχείο που έμενε ενώ δεν δίστασε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, τις οποίες επαναλάμβανε τακτικά. Μετά την καταγγελία της μητέρας της ανήλικης στο αστυνομική τμήμα, ο παρουσιαστής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς στο κινητό της ανήλικης βρέθηκε μήνυμα, με το οποίο ο παρουσιαστής της ζητούσε να συναντηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εξετάζοντας το κινητό τηλέφωνο του παρουσιαστή, εντόπισαν και μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν η «δραστηριότητά» του με το ανήλικο κορίτσι όπως είχε αποκαλύψει ρεπορτάζ από το «Κουτί Της Πανδώρας».

Όπως έγινε γνωστό, το ανήλικο παιδί θαύμαζε τον παρουσιαστή και ξεκίνησε να πηγαίνει στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Κατερίνης, στο οποίο ετοίμαζε την παιδική του εκπομπή ο «Φωτούλης». O 56χρονος άρχισε να έχει στενές επαφές με την ανήλικη, την οποία έκανε βόλτες με το αυτοκίνητό του και την καλούσε στο ξενοδοχείο που έμενε και δεν δίστασε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, τις οποίες επαναλάμβανε τακτικά. Μετά την καταγγελία της μητέρας της ανήλικης στο αστυνομική τμήμα, ο παρουσιαστής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς στο κινητό της ανήλικης βρέθηκε μήνυμα, με το οποίο ο παρουσιαστής της ζητούσε να συναντηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εξετάζοντας το κινητό τηλέφωνο του παρουσιαστή, εντόπισαν και μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν η «δραστηριότητά» του με το ανήλικο κορίτσι.

Παρεμπιπτόντως, οι παιδεραστές κι οι βιαστές δεν μπαίνουν σε κανονικές φυλακές, αλλά σε συγκεκριμένες φυλακές όπου είναι μόνοι τους, χωρίς άλλου τύπου εγκληματίες. Άρα δεν τους βιάζουν, δεν τους σκοτώνουν, δεν υπάρχει αυτή η “άτυπη απονομή δικαιοσύνης” από άλλους κρατούμενους. Και κανείς δεν μπαίνει ισόβια.

Αυτό σε αντιπαράθεση με την είδηση για τον τύπο στην Αμερική που προσπάθησε να εκδώσει την κόρη του μέσω αγγελίας και καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Κυκλοφορεί ανάμεσά μας;

Ο Φωτούλης ίσως ζει στη Θεσσαλονίκη αποφεύγοντας να κυκλοφορεί ανάμεσά μας,

Οι πληροφορίες λένε ότι πλέον ζει στη Θεσσαλονίκη αποφεύγοντας τις πολλές επαφές – κάτι που επιβεβαιώνεται από διάφορα ρεπορτάζ.

Διατηρεί ένα προφίλ στο Facebook, το οποίο από το 2018 είναι «ιδιωτικό» ή ανενεργό. Μέχρι τότε, όμως, υπήρχε κανονική δραστηριότητα με φωτογραφικό υλικό που μόνο ο ίδιος ή κάποιος που δούλευε κοντά του θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του.

Κάπως έτσι τελειώνει ένα σοκαριστικό γεγονός που έχει χαθεί μέσα στα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα παρακολουθήσει το προαναφερθέν ντοκιμαντέρ ίσως να μην έφερνα ποτέ ξανά στο μυαλό μου τον «Φωτούλη». Η ιστορία του, όπως και αυτή του Savile, θα μας θυμίζει ότι πολλές φορές το κακό μπορεί να φοράει μάσκα.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: