Έγινε αυτό που φοβόταν: Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον πάτερ Αντώνιο, ραγδαίες εξελίξεις για τον ιδρυτή της Κιβωτού

November 3, 2023

Έγινε αυτό που φοβόταν: Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον πάτερ Αντώνιο, ραγδαίες εξελίξεις για τον ιδρυτή της Κιβωτού


Διαφ.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για κακοποίηση ανηλίκου σε σχέση τόσο με τα θύματα που ήταν κάτω των 14 ετών όσο και με εκείνα που ήταν άνω των 14 ετών. Αυτό γίνεται με αφορμή τη συγκλονιστική υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ραγδαίες εξελίξεις: Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τον πατέρα Αντώνιο

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός κατέθεσε πρόταση “φωτιά”, ζητώντας να παραπεμφθεί σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά τη διάρκεια σεξουαλικών σχέσεων τόσο με ανήλικα όσο και με υπερήλικα θύματα. Ο εισαγγελέας πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να στείλει τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Στην πραγματικότητα, καταρρίπτει το επιχείρημα του κατηγορουμένου ότι πρόκειται για σκόπιμη επινόηση των γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο καταγγέλλοντα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ιερέα, ενθάρρυνε το δεύτερο θύμα να καταθέσει ότι είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Ο καταγγέλλων προσκόμισε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων μαρτύρων, για να υποστηρίξει τη δική του πλευρά της ιστορίας.

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον πάτερ Αντώνιο

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιωνουν τις καταγγελίες» σημειώνει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Νομικός με την πρόταση του ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της οργάνωσης “Κιβωτός του Κόσμου” αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση εμφάνισης μία φορά το μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και η καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, αφού πέρασε περισσότερες από τέσσερις ώρες στην απολογία του για το κακούργημα της κακοποίησης ενός παιδιού σε μια σειρά από άσεμνες επιθέσεις.

Κιβωτός του Κόσμου: 12χρονη κατήγγειλε κοινωνική λειτουργό για ξυλοδαρμό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας, μέσω των δικηγόρων του, παρουσίασε ένα βίντεο που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποδεικνύει ότι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και ο 19χρονος βρίσκονταν κάπου αλλού την ημέρα που ο νεαρός κατήγγειλε ότι ο ιερέας του επιτέθηκε σωματικά. Ο ιερέας φέρεται να δήλωσε ότι “ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά”, απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τα κίνητρα του 19χρονου για τη συνωμοσία εναντίον του. Ο κατηγορούμενος ιερέας ισχυρίστηκε μάλιστα ότι βασίστηκε σε φωτογραφικά στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι ο 19χρονος είχε μια πλούσια ζωή μετά την καταγγελία, υπονοώντας ότι μπορεί να είχε εξαγοραστεί.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης είχε υποβάλλει πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο ότι προφανείς σκοπιμότητες τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» σημείωνε στις εγγραφές εξηγήσεις του συμπληρώνοντας πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: