“Ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου”: Εφιάλτης για ασθενή που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία στην Κέρκυρα

November 4, 2023

“Ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου”: Εφιάλτης για ασθενή που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία στην Κέρκυρα


Διαφ.

Μια γυναίκα έκανε μια χειρουργική επέμβαση στην Κέρκυρα και είχε μια απίστευτη και εφιαλτική εμπειρία επειδή οι γιατροί δεν την νάρκωσαν σωστά.

Εφιάλτης για ασθενή που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία στην Κέρκυρα

«Είναι αυτό που λέμε “είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου”. Δεν ήταν τόσο ο πόνος όσο αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή. Είναι αυτό που λέμε “είχα Άγιο”. Δεν μπορούσα ούτε να αντιδράσω, πνιγόμουν με αυτό που είχα μέσα μου γιατί αυτό δεν ήμουν κοιμισμένη για να μην μπορώ να το αισθάνομαι», είπε στην εκπομπή «Live News».

Όπως δήλωσε η γυναίκα το χειρουργείο αφορούσε αφαίρεσης κοίλης και έλαβε χώρα τη Δευτέρα: «όταν μπήκα μέσα μου έκαναν μια σαν αναισθησία αλλά όχι από το μηχάνημα. Ενδοφλέβια. Σε εκείνο το σημείο δεν κατάλαβα τίποτα γιατί ήταν το προστάδιο για να μπορέσουν να μου κάνουν τη διασωλήνωση. Τελικά εγώ έκανα το χειρουργείο με μυοχαλαρωτική. Ούτε καν με τοπική αναισθησία. Όλο το χειρουργείο το άκουσα και το αισθάνθηκα. Μετά ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου, άκουσα τη ρίζα μου να την ψάχνουνε. Άκουσα τα πάντα».

«Τρεις φορές που εγώ προσπάθησα να με τα χέρια μου, με τα δάχτυλά μου. Όλο μου το κορμί από τη μέση και κάτω ήταν σαν να με περνάγανε με ηλεκτρικό ρεύμα και προφανώς αντιδρούσε και το σώμα μου από μόνο του δηλαδή, έκανε συσπάσεις. Χώρια που δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήμουν μπρούμυτα, οι διασωληνώσεις στο στόμα μπουκωμένο και τα μάτια μου κλεισμένα με τσιρότα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ενώ πρόσθεσε πως «αυτοί το εκλαμβάνανε ότι πάθαινα επιληπτική κρίση και άκουγα τον γιατρό μου ο οποίος συνέχιζε να κάνει τη δουλειά του, να με χειρουργεί. Κάποια στιγμή σε αυτό που ένιωθε ότι τρανταζόμουν του λέει του αναισθησιολόγου “ρε φίλε μου ξυπνάει, τι κάνω;”. Λέει “δεν καταλαβαίνω γιατί ξυπνάει, θα της δώσω άλλο λίγο”. Άκουσα που είπε “το έβαλα” όμως εγώ παρέμενα ξύπνια».

«Φταίει το μηχάνημα»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το  Mega  πηγές του νοσοκομείου Κέρκυρας επιβεβαίωσαν το περιστατικό, με την αδερφή της γυναίκας να αναφέρει ότι ο γιατρός ζήτησε συγγνώμη και επέρριψε την ευθύνη στο μηχάνημα.

«Ήρθαν οι γιατροί, μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, παραδεχτήκαν το λάθος τους, παραδεχτήκαν τα πάντα όλα», είπε και σημείωσε ότι «Βγήκε ο άνθρωπος με όλη του την ειλικρίνεια και είπε “χειρουργώ 20 χρόνια στην καριέρα μου και δε μου έχει συμβεί ποτέ αυτό το θέμα”».

Για το περιστατικό πραγματοποιείται ΕΔΕ μετά και από απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Απίστευτη καταγγελία: Την χειρούργησαν χωρίς να την έχουν ναρκώσει


Πηγή

Διαβάστε επίσης: