“Θα μου έκανε έκπληξη αν μας άφηνε κάτι”: Η ξαδέρφη της Χρονοπούλου “σπάει” τη σιωπή της μετά το άνοιγμα της διαθήκης

November 4, 2023

“Θα μου έκανε έκπληξη αν μας άφηνε κάτι”: Η ξαδέρφη της Χρονοπούλου “σπάει” τη σιωπή της μετά το άνοιγμα της διαθήκης


Διαφ.

Στον απόηχο του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου και σε όσα ακούστηκαν πως προσέγγισαν την ηθοποιό για να λάβουν μερίδιο από την περιουσία της μίλησε για πρώτη φορά η ξαδέλφη της αξέχαστης ηθοποιού Σοφία Στακιά θέλοντας έτσι να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η ξαδέρφη της Χρονοπούλου “σπάει” τη σιωπή της μετά το άνοιγμα της διαθήκης

Αρχικά η δεύτερη εξαδέλφη της Χρονοπούλου ανέφερε :«Εμείς με τη Μαίρη, λόγω της διαφοράς ηλικίας, δεν κάναμε χρόνια παρέα. Όμως, η Μαίρη ήταν πάντα παρούσα στους γάμους μας, στα βαφτίσια των παιδιών μας, εμένα και της αδελφής μου. Σαν χθες, που παντρεύτηκα στον πρώτο μου γάμο, 2 Νοεμβρίου, η Μαίρη είχε έρθει. Εγώ ήμουν 21 ετών»

«Την είχα επισκεφθεί στα νοσοκομεία όταν ήταν ασθενής. Τον Φεβρουάριο του 2021, που “έφυγε” η μητέρα μου, κάναμε πιο πολλή παρέα, είχαμε έρθει πιο κοντά. Η μητέρα μου, Γκλόρια-Ερασμία, ήταν η αγαπημένη θεία της Μαίρης. Μιλάγανε στο τηλέφωνο πολύ. Μετά το 2021 ήρθαμε πολύ κοντά με τη Μαίρη. Μετά την κηδεία της μάνας μας ερχόταν σπίτι μας, μαγείρευε και κάναμε παρέα».

“Θα μου έκανε έκπληξη αν μας άφηνε κάτι”

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Μας έλεγε ότι αν ξανάρχιζε τη ζωή της, θα σκεφτόταν να κάνει και παιδιά, αρκεί να είχε βρει δίπλα της τον ιδανικό σύντροφο, που θα ήτανε και ικανός πατέρας για το παιδί της. Τα παιδιά τα αγαπούσε πολύ. Όλα τα παιδιά του κόσμου αγαπούσε, διότι δεν απέκτησε δικά της παιδιά. Τα λάτρευε και ειδικά τα αγόρια… Εμείς την αγαπούσαμε πάρα πολύ. Κανείς δεν ήξερε ότι είμαστε ξαδέλφες της. Δεν το λέγαμε για να φανούμε. Δεν θέλαμε να το ξέρει κανείς. Η Μαίρη ήταν το αστέρι της οικογένειάς μας, όπως ήταν και το μεγάλο αστέρι του κινηματογράφου. Ήταν τιμή μας που ήταν ξαδέλφη μας. Ήταν μια γυναίκα που έζησε τη ζωή της ακριβώς όπως την ήθελε. Ήταν ελεύθερος άνθρωπος, γυναίκα δυνατή. Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου τόσο δυνατό άνθρωπο, όπως η Μαίρη. Εμείς δεν είχαμε ποτέ βλέψεις για την περιουσία της Μαίρης.

Η Σοφία Στακιά συνέχισε λέγοντας: Εμείς δεν πλησιάσαμε τη Μαίρη για να πάρουμε κάτι. Έχουμε περιουσία από τους γονείς μας. Εμείς θιχτήκαμε, γιατί είπαν ότι η Μαίρη δεν έχει συγγενείς και ανθρώπους να την αγαπάνε και γι’ αυτό εμφανιστήκαμε εγώ και η αδελφή μου η Αθηνά. Πήγαμε στην Εντατική από την πρώτη μέρα. Το μάθαμε από τα ΜΜΕ. Πάλευε για τη ζωή της. Της μίλαγα κι ένιωθα ότι με ακούει. Πάλευε για τη ζωή της τόσες μέρες με σοβαρό αιμάτωμα»

«Μια δημόσια προσωπικότητα, όπως ήταν η Μαίρη, είναι λογικό να γινόταν ντόρος για την περιουσία. Ο κόσμος την αγαπούσε, δεν πρόκειται να σταματήσει να ασχολείται με τη Μαίρη. Δεν φοβόταν το θάνατο. Έξι φορές είχε φτάσει κοντά στο θάνατο και την έβδομη “έφυγε”. Εμείς είμαστε συγγενείς που την αγαπήσαμε πολύ. Δεν είχαμε σχέση για να κοιτάξουμε να πάρουμε κάτι από τη Μαίρη. Μας έδωσε αγάπη, της δώσαμε αγάπη και πήραμε αγάπη. Δεν υπήρχε υλική σχέση μεταξύ μας. Έχουμε την περιουσία μας. Προς Θεού.

Αν είχε αφήσει κάτι σε εμάς, θα μου έκανε έκπληξη. Ήξερα τις προθέσεις να αφήσει τα πάντα σε γονείς ή σε ιδρύματα με παιδιά. Είχε κάνει έργο για αυτό η Μαίρη. “Έφυγε” πρόωρα. Το νιώθω ότι θα ζούσε και άλλο. Στο σόι αυτό είχε γερές γυναίκες. Το σόι είναι Χαϊμαντά, οι γυναίκες ήταν πολύ δυνατές. Η μάνα της “έφυγε” 107 χρόνων. Η μητέρα της Μαίρης ήταν από την οικογένεια Χαϊμαντά. Παλιά διαχρονική οικογένεια στο Μαρούσι. Μάλιστα, δίπλα στη Μητρόπολη Αμαρουσίου υπάρχει ο δρόμος Νικολάου Χαϊμαντά και στο Χαλάνδρι υπάρχει οδός Χαϊμαντά. Υπήρχε και ήρωας πολέμου Χαϊμαντάς».

Η ξαδέλφη της είπε κλείνοντας: «Εμείς είχαμε ανιδιοτελή αγάπη με τη Μαίρη και θα αγαπιόμαστε εις τους αιώνες των αιώνων. Όταν είχα κορονοϊό, το 2021, με έπαιρνε τηλέφωνο τα βραδιά και ξενυχτούσαμε με τραγούδια αγαπημένα. Της άρεσε το “Τι πάθος” του Νταλάρα. Μου το τραγουδούσε. Είχα κάνει μια μικρή λίστα με τραγούδια που ακούγαμε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: