Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή»

November 4, 2023

Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή»


Διαφ.

Η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», σήμερα, Σάββατο, το πρωί και μίλησε για τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, αλλά και το πώς «ένα αγέννητο μωρό της έσωσε τη ζωή».

Ειδικότερα, η ηθοποιός υπογράμμισε ότι «στη δική μου περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι, ότι επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια, έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή. Κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα, η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε στη δική μου περίπτωση».

Η Δώρα Χρυσικού δεν θέλει να κάνει παιδί

Και πρόσθεσε η Δώρα Χρυσικού «είναι μια επώδυνη επέμβαση… Πέραν της τομής, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας, η γυναίκα μπαίνει σε μια απότομη εμμηνόπαυση…. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ σοβαρά… Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί, και αυτό που λέω πάντα είναι ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή… Αν ήθελα παιδί, θα το έκανα με άλλους τρόπους».

Οι επιπτώσεις της χημειοθεραπείας στην υγεία της Δώρας Χρυσικού

Για τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας επεσήμανε ότι «είναι μεγάλος πόνος το να θες να φέρεις μια ζωή στον κόσμο και να μη μπορείς για κάποιο λόγο… Στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα τη νόσο νωρίς, χωρίς να έχει προχωρήσει… Εγώ ήμουν ένας εξαιρετικά δυνατός οργανισμός, ήμουν πάρα πολύ τυχερή και σε αυτό… είχα μόνο την πτώση μαλλιών και την κόπωση που φέρνει μια χημειοθεραπεία. Για το ψυχολογικό κομμάτι, πήρα την απόφαση ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Αυτό που με βοήθησε είναι το ότι δούλευα…. Ο μεγάλος βραχνάς ήταν σίγουρα η χημειοθεραπεία, αυτό που ακόμα μου δημιουργεί θέμα είναι ότι ορμονολογικά είμαι εντελώς απορυθμισμένη… Μετά τις χημειοθεραπείες έκανε δυο χρόνια ορμονοθεραπεία…. Τώρα κλείνω τον κύκλο των φαρμάκων».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: