Αυστηρός επαγγελματίας ο Δημήτρης Αρβανίτης: “Απέλυσα την κόρη μου γιατί ήρθε με ένα τέταρτο καθυστέρηση στο γύρισμα”

November 7, 2023

Αυστηρός επαγγελματίας ο Δημήτρης Αρβανίτης: “Απέλυσα την κόρη μου γιατί ήρθε με ένα τέταρτο καθυστέρηση στο γύρισμα”


Διαφ.

Ο Δημήτρης Αρβανίτης σε συνέντευξή του στην Αθηναϊδα Νέγκα στην εκπομπή του Action 24 «Καλύτερα αργά», εξομολογήθηκε ότι απέλυσε την κόρη του, επειδή καθυστέρησε.

Γιατί απέλυσε την κόρη του ο Δημήτρης Αρβανίτης

Όπως υπογράμμισε ο σκηνοθέτης «εδώ και τέσσερα χρόνια έχω σταματήσει, γιατί σκυλοβαρέθηκα να κάνω τηλεόραση. Ήμουν ίσως ο πιο αυστηρός σκηνοθέτης που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση και ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος. Κατάλαβα πάρα πολύ νωρίς ότι είναι αδύνατον να μπορέσεις να βγάλεις ένα τόσο δύσκολο γύρισμα με τόσα λίγα λεφτά, εάν δεν υπάρχει πειθαρχία. Το λέω παντού και δεν ντρέπομαι να το λέω, ήμουν ο πρώτος που απέλυσα την κόρη μου, γιατί ήρθε με ένα τέταρτο καθυστέρηση».

Και πρόσθεσε ο Δημήτρης Αρβανίτης «θέλω να πω ότι, από την άλλη πλευρά, το να έχεις έμπνευση, αλλά να μην έχεις την πειθαρχία την προσωπική πρώτα να το επιβάλλεις στον εαυτό σου ότι θα το φτιάξεις το έργο και μετά να το επιβάλλεις στους συνεργάτες σου… και ειδικά σε μια χώρα που είναι αλαλούμ και ειδικά εκείνες τις εποχές, που τα λεφτά ήταν εξαιρετικά λίγα, δεν είχαμε και πολύ περιθώριο για το γύρισμα. Επίσης, τότε όλοι έλεγαν «Έλα μωρέ, πάω να παίξω στην τηλεόραση να με μάθει ο κόσμος για να έρχεται να με βλέπει στο θέατρο». Δεν είναι όπως σήμερα που πια το επάγγελμα είναι τόσο καθορισμένο ότι πρέπει να έχει πιο υψηλά standards».

Η ισχυρή προσωπικότητα του Δημήτρη Αρβανίτη

Όσον αφορά το πως πρέπει να είναι ο σκηνοθέτης, σημείωσε «τότε για να πετύχεις λίγο παραπάνω και να μπορέσεις να έχεις τηλεθέαση, όσο ήταν δυνατόν, έπρεπε να είσαι εξαιρετικά ισχυρός. Ισχυρογνώμων όμως είναι άλλο και είναι φοβερά επικίνδυνο, όχι. Εγώ είχα πολύ ανοιχτά τα αυτιά μου, αλλά έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις και έτσι είναι ο σκηνοθέτης. Ο σκηνοθέτης, αν δεν παίρνει την απόφαση, δεν την παίρνει κανένας όπου είναι ένα χάος».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: