Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down «εισέβαλε» στον «Γιατρό», λύγισε το twitter και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα

November 7, 2023
Η Λωξάντρα Λούκας, η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down, κατέκτησε τον χώρο του Γιατρού, έκανε αίσθηση στο twitter και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα.

Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down εισέβαλε στον Γιατρό, λύγισε το twitter και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα


Διαφ.

Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς Γιατρός η ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τον ρόλο της Στέλλας.

Η ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας, κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι, έκανε το δικό της πέρασμα και υποδύθηκε τη Στέλλα, μεταδίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Στέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο Ανδρέας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) έπειτα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί την εξετάζουν λεπτομερώς και προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Στη διάρκεια της εξέτασης ακούν για πρώτη φορά ότι ο συνάδελφός τους, ο Μιχάλης (Θάνος Λέκκας), έχει δίδυμη αδερφή και αυτή είναι η Στέλλα. Για όλους είναι σοκ, αφού γνωρίζουν τον Μιχάλη πάρα πολλά χρόνια και δεν τους το έχει πει ποτέ. Λίγο αργότερα η Στέλλα αποκαλύπτει στον αδερφό της ότι διατηρεί σχέση με ένα αγόρι από τη δομή στην οποία φιλοξενείται και πως σκοπεύουν σύντομα να παντρευτούν.

Η Λωξάντρα Λούκας ήταν η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε σε παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο έναν όμορφο δρόμο στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το 2021 ήταν επίσης η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που έγινε δεκτή στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό θέατρο. Θυμάμαι πως έπρεπε να ανέβουμε πολλά σκαλιά για να δούμε παράσταση. Όλοι οι ηθοποιοί είναι σημαντικοί. Έτσι δεν είναι; Έχω λίγο άγχος. Και θέλω να τα πάω καλά και να τα κάνω όλα σωστά, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Λωξάντρα Λούκας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: