ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα, 500 ευρώ «ζεστά» για ανέργους – Τα κριτήρια για να τα πάρεις και πώς κάνεις την αίτηση για να το δεις στον λογαριασμό σου

November 7, 2023

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα, 500 ευρώ «ζεστά» για ανέργους – Τα κριτήρια για να τα πάρεις και πώς κάνεις την αίτηση για να το δεις στον λογαριασμό σου


Διαφ.

Επίδομα ύψους 500 ευρώ θα χορηγήσει η ΔΥΠΑ το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Το νέο επίδομα ΔΥΠΑ, με προθεσμία που εκπνέει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, έρχεται στο πλαίσιο του «Πιλοτικού Προγράμματος κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης».

Τα κριτήρια για αίτηση

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών.

Για τους ενδιαφερόμενους η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.

Η έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023. Τέλος σημειώνεται ότι το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται, από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: