«Φταίει ο γιατρός μου»: Κατέρρευσε η Δώρα Χρυσικού μετά από όσα της έκανε ο γυναικολόγος στην εξέταση για καρκίνο

November 8, 2023
Ο γιατρός μου φέρει ευθύνη: Η Δώρα Χρυσικού κατέρρευσε μετά από τις πράξεις του γυναικολόγου κατά την εξέταση για καρκίνο.

Φταίει ο γιατρός μου: Κατέρρευσε η Δώρα Χρυσικού μετά από όσα της έκανε ο γυναικολόγος στην εξέταση για καρκίνο


Διαφ.

Η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε πρόσφατα στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας και μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο των ωοθηκών και βγήκε νικήτρια.

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός αυτό που συνέβη στη δική μου περίπτωση είναι ότι, επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή, κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα: η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε.

Και προσθέτει η Δώρα Χρυσικού είναι μια επώδυνη επέμβαση. Πέραν της τομής, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας, η γυναίκα μπαίνει σε μια απότομη εμμηνόπαυση. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ σοβαρά. Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί και αυτό που λέω πάντα είναι ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή.

Για τις συνέπειες από τις χημειοθεραπείες, επεσήμανε στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα τη νόσο νωρίς, χωρίς να έχει προχωρήσει… Εγώ ήμουν ένας εξαιρετικά δυνατός οργανισμός, ήμουν πάρα πολύ τυχερή και σε αυτό… είχα μόνο την πτώση μαλλιών και την κόπωση που φέρνει μια χημειοθεραπεία. Τώρα κλείνω τον κύκλο των φαρμάκων.

Η καταγγελία της Δώρας Χρυσικού για τον πρώτο γυναικολόγο που την εξέτασε

Η ηθοποιός κατήγγειλε τον πρώτο γυναικολόγο που την εξέτασε για τον καρκίνο, για την συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ως ασθενή.

Κατέρρευσε η Δώρα Χρυσικού με τη συμπεριφορά του γυναικολόγου της

Όπως σημείωσε είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου. Εγώ είχα μία πάρα πολύ τραυματική εμπειρία με έναν γυναικολόγο-ογκολόγο. Η συμπεριφορά του με έφερε σε τέτοιο σημείο κατάρρευσης, που δεν ήρθε ούτε όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο. Η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και ο τρόπος που μου παρουσίασε την επέμβαση, όσα μου είπε και ο τρόπος που με αντιμετώπισε… νομίζω ότι όσο ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο γιατρός που απευθύνθηκα μετά είχε να κάνει διπλή δουλειά, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: