«Βρέθηκαν ξεχασμένα» ανθρώπινα μέλη μέσα σε βαγόνι – Νέα μακάβρια αποκάλυψη 8 μήνες μετά τη τραγωδία των Τεμπών

November 9, 2023

«Βρέθηκαν ξεχασμένα» ανθρώπινα μέλη μέσα σε βαγόνι – Νέα μακάβρια αποκάλυψη 8 μήνες μετά τη τραγωδία των Τεμπών


Διαφ.

Η εκπομπή του STAR «Ζήνα το Βράδυ» με την Ζήνα Κουτσελίνη έκανε αφιέρωμα στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και έφερε στο φως νέα δεδομένα.

Πέρασαν ήδη εννέα μήνες από τότε που συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αφήνοντας πίσω της 57 καταγεγραμμένους νεκρούς. Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια στην εκπομπή της Τετάρτης (08.11.2023). Συμμετείχαν ζωντανά συγγενείς των θυμάτων, ειδικοί και εμπειρογνώμονες, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό, και έγινε μία προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν η έρευνα έγινε σωστά, εάν τα αίτια της ήταν αυτά που αναφέρθηκαν στο παρελθόν και τέλος εάν έγινε συλλογή γενετικού υλικού (DNA) από τα βαγόνια αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι πραγματογνώμονες ανακάλυψαν δύο ακόμα δείγματα από ανθρώπινα μέλη, τα οποία παρουσίασε η εκπομπή, μέσα από τα μπαζωμένα βαγόνια, τρείς μήνες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ο πραγματογνώμων και τεχνικός σύμβουλος για πολλές οικογένειες των θυμάτων, ο κύριος Λακαφώσης, μίλησε στην εκπομπή για τη συλλογή αυτών των δύο μελών, ενώ η Ζήνα Κουτσελίνη προανήγγειλε την αποκάλυψη των ονομάτων των επιβατών στους οποίους ανήκαν αυτά τα μέλη.
Ο εμπειρογνώμων καταγγέλλει ότι η έρευνα έγινε πολύ βιαστικά, χώρος καθαρίστηκε πολύ νωρίς και οι πλημμύρες στη συνέχεια εξαφάνισαν κάθε ίχνος DNA. Πλέον, η μόνη ελπίδα να βρεθεί νέο γενετικό υλικό είναι από τα συντρίμμια των φυλασσόμενων βαγονιών. Στην έρευνα που μπορεί να ακολουθήσει των ευρημάτων θα συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η πρώτη απόδειξη ότι η αρχική έρευνα από το σημείο της σύγκρουσης δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη, ήρθε όταν τυχαία βρέθηκε δείγμα DNA τον περασμένο Μάιο από τον τόπο του δυστυχήματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε σε ένα από τα 57 θύματα.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ζήνα το Βράδυ»:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: