Ο Μαρουσάκης είπε αυτό που φοβόμασταν: Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας» που έρχεται το Σάββατο – Τι θα γίνει στην Αττική

November 10, 2023

Ο Μαρουσάκης είπε αυτό που φοβόμασταν: Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας» που έρχεται το Σάββατο – Τι θα γίνει στην Αττική


Διαφ.

Με ταχείς ρυθμούς επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες και τα καιρικά φαινόμενα που θα προκύψουν είναι αρκετά.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά και προς το ανατολικό Αιγαίο.

Αύριο (10/11) έρχεται το πρώτο, από τα δύο κύματα κακοκαιρίας, που θα φέρει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος εξηγεί τι είναι η γραμμή λαίλαπας που θα σχηματιστεί τα ξημερώματα του Σαββάτου. «Προς τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης».

«Αυτές οι περιοχές θα πρέπει να βρίσκονται σε μια παραπάνω ετοιμότητα για πιθανά προβλήματα πιθανόν και έντονα ή και εκτεταμένα προβλήματα που θα προκαλέσει ο καιρός» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Ο λόγος είναι ότι οι θαλάσσιες εκεί εκτάσεις είναι αρκετά ζεστές και αυτό σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα που θα αλληλοεπιδράσει από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια» επισημαίνει.

Ο καιρός στην Αττική θα εμφανίσει ένα γρήγορο πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής, που τοπικά ίσως δημιουργήσει πλημμυρικά επεισόδια περιορισμένης έκτασης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: