«Έρχεται η “γραμμή λαίλαπας”»: “Πάγωσε” ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με αυτό που είδε, η δραματική προειδοποίηση

November 10, 2023

«Έρχεται η “γραμμή λαίλαπας”»: “Πάγωσε” ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με αυτό που είδε, η δραματική προειδοποίηση


Διαφ.

Η “γραμμή λαίλαπας” θα σχηματιστεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έκανες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, σήμερα, Παρασκευή, έρχεται το πρώτο, από τα δύο κύματα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά και προς το ανατολικό Αιγαίο.

Τι είναι η “γραμμή λαίλαπας”

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «προς τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια “γραμμή λαίλαπας” προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις. Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης».

Και συνεχίζει ο μετεωρολόγος του OPEN «αυτές οι περιοχές θα πρέπει να βρίσκονται σε μια παραπάνω ετοιμότητα για πιθανά προβλήματα πιθανόν και έντονα ή και εκτεταμένα προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι οι θαλάσσιες εκεί εκτάσεις είναι αρκετά ζεστές και αυτό σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα που θα αλληλεπιδράσει από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια».

Όσον αφορά την Αττική, θα υπάρξει ένα γρήγορο πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής, που τοπικά ίσως δημιουργήσει πλημμυρικά επεισόδια περιορισμένης έκτασης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: