Έγινε αυτό που φοβόμασταν: Facebook & Instagram με συνδρομή στην Ελλάδα -Τι θα πλnρώσεις για να μη βλέπεις διαφnμίσεις

November 10, 2023

Έγινε αυτό που φοβόμασταν: Facebook & Instagram με συνδρομή στην Ελλάδα -Τι θα πλnρώσεις για να μη βλέπεις διαφnμίσεις


Διαφ.

Instagram και Facebook πλέον με συνδρομή και στην Ελλάδα  τι θα χρειαστεί να πλnρώνετε για να μην βλέπετε διαφnμίσεις και πως θα επιλέγετε τη δωρεάν χρήση.

Η επιλογή αυτή συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ και είναι προσβάσιμη και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Λάβετε υπόψη ότι η υπηρεσία Meta Verified, η οποία εμφανίζει το μπλε σημάδι ελέγχου δίπλα στο όνομα του χρήστη, δεν είναι το ίδιο με αυτή την υπηρεσία.

Κάθε χρήστης και των δύο δικτύων λαμβάνει μια ειδοποίηση από τη Meta που τον ενημερώνει για τις επιλογές του: να πληρώνει ένα μηνιαίο τέλος για να μην βλέπει διαφημίσεις ή να έχει δωρεάν πρόσβαση με τα δεδομένα του να χρησιμοποιούνται για στοχευμένη διαφήμιση.

Για όσους πληρώνουν μέσω του προγράμματος περιήγησης, η μηνιαία συνδρομή είναι 9,99 ευρώ. Αν, από την άλλη πλευρά, κάποιος κάνει εγγραφή μέσω της εφαρμογής iOS ή Android, η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 12,99 ευρώ, λόγω των τελών που εισπράττουν η Google και η Apple.

Η συνδρομή θα επιτρέψει αρχικά τη σύνδεση λογαριασμών ή τη δυνατότητα σύνδεσης του Facebook και του Instagram. Αλλά από την 1η Μαρτίου 2024, κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα κοστίζει επιπλέον 6 ευρώ (μέσω προγράμματος περιήγησης) ή 8 ευρώ (με εφαρμογή).

Όλοι οι χρήστες των δύο δικτύων λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τη Meta σχετικά με τις επιλογές τους: είτε να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος για να μην βλέπουν διαφημίσεις, είτε να έχουν δωρεάν πρόσβαση με τα δεδομένα τους να χρησιμοποιούνται για στοχευμένη διαφήμιση.

Για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν θα συναντήσουν διαφημίσεις κατά την περιήγησή τους, η Meta έχει καταστήσει τη συνδρομή στα κοινωνικά δίκτυα προαιρετική για όσους το επιλέξουν.Η Ελλάδα έλαβε επίσης αυτή την ενημέρωση.

Για όσους θα προτιμούσαν να μην χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους για διαφημίσεις, υπάρχει διαθέσιμη μια επιπλέον συνδρομή με 9,99 ευρώ το μήνα. Με τη συνδρομή αυτή καταργούνται όλες οι διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: