«Κλαίνε» οι νεκροί των Τεμπών από ψηλά: Γι’αυτό μπάζωσαν το σημείο, αυτή είναι η “παράνομη” ουσία που βρέθηκε

November 16, 2023

«Κλαίνε» οι νεκροί των Τεμπών από ψηλά: Γι’αυτό μπάζωσαν το σημείο, αυτή είναι η “παράνομη” ουσία που βρέθηκε


Διαφ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της larissanet.gr, ο αρμόδιος εφέτης, ο οποίος ερευνά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιστρατεύει ειδικά εκπαιδευμένους ιδιωτικούς σκύλους προκειμένου να δοκιμάσει και να εξαντλήσει κάθε δυνατή μέθοδο ταυτοποίησης γενετικού υλικού και ταυτοποίησης του 57ου θύματος από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

 Σκύλοι ιδιώτη αναλαμβάνουν την ανίχνευση DNA

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της EMAK επιχείρησαν αρχικά αυτή την τεχνική, αλλά δεν μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν. Μια ανάλογη διαδικασία με τη συμμετοχή ιδιωτών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την άνοιξη, όταν ο ερευνητής κάλεσε τέσσερις Ιταλούς ειδικούς να ερμηνεύσουν τον καταγραφέα του Intercity αφότου ορκίστηκαν ενώπιον του.

Τέμπη: Μεταφέρονται τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος

Αναμένεται ότι τα συντρίμμια του βαγονιού θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες από τη σημερινή τους θέση σε περιοχή του ΟΣΕ στο Κουλούρι σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο κοντά στη Λάρισα, μετά από συνεννόηση με τους αξιωματικούς του Στρατού. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του περασμένου έτους έγινε ανάλογη ενέργεια για τη μετεγκατάστασή τους στην 3ο3 ΠΕΒ, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενικού Επιτελείου Λάρισας. Οι δημοτικές και εθνικές εκλογές που ακολούθησαν προκάλεσαν τελικά την αναβολή του σχεδίου και την αναβολή του προβλήματος μεταφοράς.

Σύμφωνα πάντα με το Larissanet.gr, το Γενικό Χημείο του Κράτους αναμένεται να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά του τον Νοέμβριο με βάση ένα δείγμα που συνέλεξαν οι τεχνικοί από τη σκηνή της συντριβής τις προηγούμενες ημέρες. Θυμηθείτε ότι ο εμπειρογνώμονας για τα αποτελέσματα των οικογενειών έδειξε ότι το ξυλόλιο χρησιμοποιείται ακόμη και σε νοθεία καυσίμων, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ως διαλύτης στον χημικό τομέα λόγω των ομοιοτήτων του με τη βενζίνη.

Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών εφιστά από την αρχή την προσοχή στο συγκεκριμένο στοιχείο, που είναι η ανακάλυψη μιας ουσίας που μπορεί να συνέβαλε στην εξάπλωση της φωτιάς. Συνδέουν επίσης άμεσα αυτό το στοιχείο με τα «συντρίμμια» που βρέθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης λίγες ημέρες μετά το περιστατικό. Για τον ίδιο λόγο, εγκαλούν τον κ. Κώστα Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πρώτο στάδιο με αυτό το θέμα ασχολείται ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Αυτή η ουσία βρέθηκε στο σημείο, χρησιμοποιείται σε παράνομες δραστηριότητες

Σύμφωνα με το larissanet.gr μέσα στο Νοέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους από το δείγμα που πήραν οι τεχνικοί τις προηγούμενες ημέρες από το σημείο της σύγκρουσης. Θυμίζουμε ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα των οικογενειών ανέφερε ότι εντοπίστηκε η ουσία ξυλόλιο η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο, δηλαδή της ανίχνευσης ουσίας που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς, είναι ένα από τα σταθερά θέματα που επισημαίνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και το οποίο συνδέουν άμεσα με το “μπάζωμα” του χώρου στο σημείο της σύγκρουσης μερικές μέρες μετά το συμβάν. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο εγκαλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πρώτο στάδιο με αυτό το θέμα ασχολείται ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: