“Έτσι τυφλώθηκα”: Ο απόλυτος εφιάλτης για τον Μένιο Σακελλαρόπουλο “Πίστευα πως οι γιατροί μου έλεγαν ψέματα”

November 17, 2023
Έτσι έπεσα σε αμηχανία: Η απόλυτη εφιαλτική εμπειρία για τον Μένιο Σακελλαρόπουλο. Πίστευα πως οι γιατροί μου με απατούσαν.

Έτσι τυφλώθηκα: Ο απόλυτος εφιάλτης για τον Μένιο Σακελλαρόπουλο Πίστευα πως οι γιατροί μου έλεγαν ψέματα


Διαφ.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ήταν καλεσμένος σήμερα 16/11 στην εκπομπή της ΕΡΤ Στούντιο 4 και μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που βίωσε πριν χρόνια, όταν έχασε το φως του για 17 ολόκληρες ημέρες.

Το μότο της ζωής μου από τη στιγμή που το ανακάλυψα στον οίκο τυφλών είναι το “Χάνεται μόνο όποιος χάσει τα όνειρά του”. Έγραφα ένα βιβλίο πριν κάποια χρόνια το οποίο λεγόταν Τα 13 κεριά στο σκοτάδι, όπου ο κεντρικός ήρωας από ένα τρομερό τρακάρισμα που είχε, χάνει το φως του.

Αυτή η ιστορία είναι αληθινή προερχόμενη από εμένα γιατί. Έχασα το φως μου για 17 ημέρες. Αυτό έγινε το 2014. Ήταν ένα τρομερό μικρόβιο το οποίο πήγε στα μάτια. Ήμουν για 17 μέρες στο απόλυτο σκοτάδι, είπε αρχικά ο Μένιος Σακελλαρόπουλος και συνέχισε:

Πίστευα ότι οι γιατροί μου έλεγαν ψέματα. Δεύτερη μέρα, τρίτη μέρα, πέμπτη μέρα… σκοτάδι. Η κακομοίρα η γυναίκα μου – καθόλου κακομοίρα- με έπαιρνε από το χέρι για να με πάει στο μπάνιο, με τάιζε. Είναι ο απόλυτος εφιάλτης, ο απόλυτος. Σέβομαι όλα τα προβλήματα του κόσμου αλλά αυτό είναι το κορυφαίο που δεν υπάρχει αντίβαρο. Ο τυφλός είναι 24 ώρες στο σκοτάδι, μηδέν, τίποτα. Στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν, παρότι, έκανα να επανέλθω κανονικά ένα χρόνο περίπου. Άργησε πολύ να επανέλθει.

Το βασικό κομμάτι της έρευνας ήταν στον οίκο τυφλών στην Καλλιθέα, με ένα μαντήλι στα μάτια. Έκανα συστηματική παρέα με έναν άντρα, ο οποίος ήταν εκ γενετής τυφλός. Ο συγκεκριμένος είναι το μεγαλύτερό μου δίδαγμα σε όλη μου τη ζωή. Ό, τι και να μου συμβεί στην πορεία, ό, τι και να κάνω. Αυτός ο γίγαντας τότε λοιπόν μου είπε την φράση “Χάνεται μόνο όποιος χάσει τα όνειρά του, γιατί η ζωή είναι ωραία” και για εμένα αυτό ήταν ένα μεγάλο δίδαγμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: