Αγόρασε 7 σπίτια σε 10 χρόνια: 29χρονος εξηγεί πως από άφραγκος φοιτητής έγινε εκατομμυριούχος

November 20, 2023

Αγόρασε 7 σπίτια σε 10 χρόνια: 29χρονος εξηγεί πως από άφραγκος φοιτητής έγινε εκατομμυριούχος


Διαφ.

Ένας νεαρός επενδυτής ακινήτων αποκαλύπτει πως μετέτρεψε το φοιτητικό του δάνειο σε ένα χαρτοφυλάκιο 1.2 εκατομμυρίων λιρών σε διάστημα μόλις 10 ετών και πως αύξησε τα 4 σπίτια του σε 7 μέσα σε 10 μήνες μόνο.

Ο Τζέιμς Κάπλαντ από το Γιορκ αγόρασε το πρώτο του σπίτι σε ηλικία 19 ετών χρησιμοποιώντας το φοιτητικό του δάνειο. Κίνητρο του γι’ αυτή την παράτολμη κίνηση αποτέλεσε η «σοκαριστική» του πανεπιστημιακού διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε, που τον έκανε να πιστέψει ότι όποιος επενδύει σε σπίτια δεν χάνει ποτέ.

Το επιχειρηματικό πλάνο

Οικονόμος από την φύση του ο 29χρονος εργάστηκε σκληρά το διάστημα των σπουδών του για να βάλει στην άκρη αρκετά χρήματα για την απαιτούμενη προκαταβολή ενός μέτριου σπιτιού αξίας 53.000 λιρών.

Αυτή η κίνηση του μαζί με το φοιτητικό δάνειο που επένδυσε ανάλογα, λέει στην Daily Mail, τον έχουν φέρει σήμερα στην ευτυχή θέση, όχι μόνο να μην χρειάζεται δάνειο πια, αλλά να μπορεί εισάγει ο ίδιος ένα online μάθημα ακαδημαϊκού επιπέδου, το James Property University, που σκοπό έχει να βοηθήσει άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Οι κερδοφόρες αποδόσεις

Ο Κάπλαντ που αγόρασε τα 7 σπίτια του δίπλα σε πανεπιστήμια, ώστε να είναι πάντα γεμάτα και με κέρδος, εξηγεί γιατί τον βοήθησαν τα αυξανόμενα επιτόκια στις υποθήκες. Όπως λέει όταν τα επιτόκια ανεβαίνουν οι αγοραστές πανικοβάλλονται και η ζήτηση πέφτει. Αυτό του επιτρέπει να αγοράσει περισσότερα με τα ίδια λέφτα.

Το μότο του, εξάλλου, είναι «μην περιμένετε για να αγοράσετε ακίνητα, αγοράστε ακίνητα και περιμένετε»…


Πηγή