Σε κακή κατάσταση ο Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κατέρρευσε στο δικαστήριο μόλις βγήκε η απόφαση, τέλος η ελευθερία του

November 21, 2023

Σε κακή κατάσταση ο Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κατέρρευσε στο δικαστήριο μόλις βγήκε η απόφαση, τέλος η ελευθερία του


Διαφ.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος, στη δίκη που έγινε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, σήμερα, Δευτέρα, για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, μέσω του διαδικτύου και κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών.

Ειδικότερα, ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε σήμερα, Δευτέρα, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, ο μουσικός παραγωγός και του επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη, με τον ίδιο να ακούει την απόφαση των δικαστών χωρίς να αντιδράσει.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Κάθειρξη πέντε ετών για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Οι συνήγοροί του αιτήθηκαν ελαφρυντικά, όπως το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, το λευκό ποινικό του μητρώο και οι εθελοντικές του δράσεις, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την έδρα.

Παράλληλα ισχυρίστηκαν πως ο ίδιος έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως έχει ήδη καταστραφεί οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό, με τη διαδικασία να ξεκινάει πριν από μερικές μέρες, αλλά είχε διακοπεί για σήμερα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Όπως αναφέρθηκε στον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Για την εν λόγω υπόθεση, ο Στάθης Παπαγιωτόπουλος είχε καταδικαστεί πέρσι, τον Φεβρουάριο, σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Ωστόσο, κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

Ένοχος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος


Πηγή