Μητέρα του Άλεξ: «Όλοι ξέρουν πού είναι ο γιος μου, αλλά σιωπούν. Εγώ όμως είμαι πάντα εδώ, για να τους θυμίζω τι έγινε»

November 21, 2023

Μητέρα του Άλεξ: «Όλοι ξέρουν πού είναι ο γιος μου, αλλά σιωπούν. Εγώ όμως είμαι πάντα εδώ, για να τους θυμίζω τι έγινε»


Διαφ.

Τρεις Φεβρουαρίου 2006 και η εξαφάνιση ενός ανήλικου αγοριού με το όνομα Άλεξ συγκλόνιζε όλη την Ελλάδα και έστρεφε την προσοχή όλων στη Βέροια. Οι πολίτες ακολουθούσαν με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση κρατώντας την αναπνοή τους.

Μητέρα του Άλεξ: «Όλοι ξέρουν πού είναι ο γιος μου, αλλά σιωπούν »

Έπειτα από αμέτρητες έρευνες και διάφορα σενάρια, ακόμη και με ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής κάλυψης, ειδικοί και απλός κόσμος προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνιση και τον θάνατο του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι. Παρά την πάροδο επτά και πλέον χρόνων, το μυστήριο παραμένει ανεξιχνίαστο, καθώς η σορός του ατυχούς παιδιού δεν έχει βρεθεί και η μητέρα του δεν έχει μνημείο για να τον θρηνήσει και να ανάψει ένα κερί.

Η εφημερίδα «Espresso» επισκέφθηκε τη Βέροια και συναντήθηκε με τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιντσουαϊντσε. Η Νατέλα μετανάστευσε από τη Γεωργία στη Βέροια το 1999, με σκοπό να αποδράσει από την οικονομική κρίση στη χώρα της και να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στο παιδί της.

«Για μένα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2006. Σε εκείνο το βράδυ που ο Άλεξ δεν γύρισε σπίτι. Αν και για κάποιους έχει κλείσει, για μένα είναι ακόμη ανοιχτή, καθώς δεν έχω μάθει την αλήθεια. Δεν έχω βρει ακόμη το παιδί μου» λέει η Νατέλα και συνεχίζει: «Απλώς περιμένω. Ελπίζω κάποια στιγμή οι εμπλεκόμενοι να μου πουν που βρίσκεται ο γιος μου. Γιατί όλοι ξέρουν, αλλά σιωπούν. Εγώ όμως είμαι πάντα εδώ, για τους θυμίζω τι έγινε. Για να μην ξεχάσουν. Γιατί εγώ δεν ξεχνώ».

«Ακόμη και σήμερα δεν έχουν πει όλη την αλήθεια και όχι μόνο δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη, αλλά μιλούν και άσχημα για μένα. Μόνο ο Βορειοηπειρώτης ζήτησε ένα στοιχειώδες συγγνώμη. Τουλάχιστον διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους- έστω και ελάχιστα» σημειώνει η μητέρα του Άλεξ και συνεχίζει: «Ακόμα και σήμερα η αστυνομία δεν έχει ερευνήσει το σπίτι του παππού. Κανείς δεν έχει ψάξει την αυλή του. Εάν ήταν το παιδί κάποιου ισχυρού, θα είχε σηκωθεί ελικόπτερο από το πρώτο λεπτό».

Οι εκδοχές που «κατέρρευσαν»

Κάποιοι υποστήριζαν ότι ο Άλεξ έπεσε θύμα παιδεραστίας, ενώ άλλοι πίστευαν ότι δολοφονήθηκε για να του αφαιρεθούν τα όργανα. Υπήρχαν επίσης φωνές που υποστήριζαν ότι το παιδί εξακολουθεί να ζει. Οι δηλώσεις και θεωρίες αυτές ερευνήθηκαν εκτενώς από την εκπομπή “Τούνελ” από την αρχή της έρευνας, παρόλα αυτά δεν βρέθηκε καμία απόδειξη. Οι άνθρωποι που υποστήριζαν αυτές τις θεωρίες κλήθηκαν από τη δικαστική αρχή να παράσχουν τα στοιχεία τους, αλλά οι ισχυρισμοί τους αποδείχθηκαν αβάσιμοι.

Υπόθεση Άλεξ: «Υπάρχουν δύο νέες μαρτυρίες…»


Πηγή