«Μαμά, θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή» Η τραγική ειρωνεία λίγο πριν βρεθεί νεκρή η 16χρονη κόρη του δημοσιογράφου

November 27, 2023

«Μαμά, θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή» Η τραγική ειρωνεία λίγο πριν βρεθεί νεκρή η 16χρονη κόρη του δημοσιογράφουΗ ιστορία της άτυχης 16χρονης που βρέθηκε νεκρή μετά την κατανάλωση ενός σκληρού κοκτέιλ ναρκωτικών και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η νεαρή κοπέλα, είχε πέσει στα δίχτυα αδίστακτης συμμορίας διακινητών ουσιών. Διατηρούσε σχέση με έναν 21χρονο ενώ βρέθηκε σε διαμέρισμα στον Βύρωνα έχοντας πάρει πολλές ναρκωτικές ουσίες. Η άτυχη κοπέλα δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο βυθίζοντας τους γονείς της σε βαρύ πένθος και θλίψη.

Παρά την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση οι γονείς της κοπέλας θέλουν να εξαντλήσουν κάθε σπιθαμή, κάθε παραθυράκι του νόμου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» που συνομίλησε με την μητέρα του κοριτσιού, η δεύτερη συνήθιζε τον τελευταίο καιρό να εξαφανίζεται για μέρες. Όμως η κοπέλα κάποια στιγμή θέλησε να αλλάξει, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Για τον λόγο αυτό και οι γονείς της ζήτησαν βοήθεια από ειδικές δομές – τουλάχιστον οκτώ – χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις φαίνεται πως δεν πήραν οι δομές την 16χρονη «για τυπικούς λόγους».

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

Τα μηνύματα της συμμορίας

Μπορεί η 16χρονη τόσο καιρό να ήταν σε κώμα, όμως το κύκλωμα συνέχιζε κανονικά τη δράση του, σύμφωνα με μηνύματα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

«Θα λέμε ότι είναι τούρκικη. Το τρώνε. […] Ρε, αν τη δώσουμε 3ης Σεπτεμβρίου και μέτρια να ’ναι, την κάνουμε να φαίνεται τούρκικη και τη δίνουμε πανάκριβα…», ανέφεραν σε ένα από τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν.

Με το σκεπτικό του εύκολου κέρδους να αποτυπώνεται σχεδόν σε κάθε φράση τους, οι «άγουροι» διακινητές ναρκωτικών ουσιών, πριν καλά καλά ενηλικιωθούν, επιδίδονται σε κάθε λογής παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες κάθε ηλικίας, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Εν συνεχεία, ο «18χρονος Lori» μέλος της συμμορίας του Βύρωνα, στέλνει σε μήνυμα προς άγνωστο άτομο: «Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό και θέλω να το ξεφορτωθώ». Η συνομιλία έχει καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η 16χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση έχοντας δοκιμάσει τις ναρκωτικές ουσίες της σπείρας.

Ατάραχος ο νεαρός διακινητής από την Αλβανία αναζητά νέους πελάτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να νοθεύσει την άγνωστη ουσία που έχει στην κατοχή του.

«Καλή είναι», απαντάει ο 18χρονος, όταν ο άγνωστος συνεργός του, του στέλνει: «Θα τη δίνουμε 25 το 1 g (γραμμάριο). Αλλά πρέπει να είναι καλή». Στη συνέχεια ο συνομιλητής του «Lori» αναφέρει: «Αν είναι θα δοκιμάσω και αν είναι όντως καλή την σπάμε πούδρα για τούρκικια. Σε 3 μέρες γυρνάω από Θήβα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο 18χρονος από την Αλβανία φαίνεται να επιμένει στην πώληση των ναρκωτικών με μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, αναζητώντας το εύκολο κέρδος. «Ρε, πες εσύ 20 για αρχή και βλέπουμε πώς κυλάει το πράγμα», γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμή γραμμαρίου.

«Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα».

«Έχεις κάνα άλλο τοπ; Να αξίζει και τα λεκ του;», ρωτάει άγνωστο άτομο σε μήνυμά του ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα.

«MD (Ecstasy) που σε κάνει. Έχω γίνει. Έχω, βλέπεις, και παραισθήσεις, σκέψου», απαντάει ο νεαρός, περιγράφοντας τις συνέπειες από τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας.

Ο συνομιλητής του αμέσως τον ρωτάει για τη σύνθεση του ναρκωτικού: «Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα, εκτός άμα δεν είναι μόνο MD. Έχει και Deli (παραισθησιογόνο) μέσα».

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες διαπραγματεύονται την τιμή για τα ναρκωτικά:

«40 ευρώ το ένα γραμμ. έχει».

«Τα φτιάχνεις 70 τα 2;».

Η συγκεκριμένη συνομιλία έχει ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου συλληφθέντος, που ήταν ανάμεσα στα άτομα που προμήθευσαν τις θανατηφόρες ουσίες στη 16χρονη.

Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης στο διαμέρισμα του Βύρωνα και τη διασωλήνωση της στη ΜΕΘ, ο ένας διακινητής περιγράφει ατάραχος τις επιπτώσεις που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, χωρίς να φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί.

«Να μην κάνει κάνα τρελό να με δηλώσει για εξαφάνιση και θα την πάρω τηλέφωνο αύριο να της πω τι έχει γίνει. Γιατί, αν πάρω τη θεία, θα με σκοτώσει». Πρόκειται για μήνυμα που στέλνει σε συνομιλία με άγνωστο άτομο ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα, το οποίο κρύβεται, για να αποφύγει τη σύλληψη, μετά τη χορήγηση των ναρκωτικών στη 16χρονη. Ο 27χρονος δίνει οδηγίες να ενημερώσουν τη μητέρα του να μη δηλώσει εξαφάνιση, καθώς έχει βρει καταφύγιο στην καβάτζα της σπείρας, στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου και θα συλληφθεί.

«Μπρο, μόλις σχολάσεις, πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι, ρε φίλε, αυτό», στέλνει σε μήνυμά του σε άλλο μέλος της σπείρας ο «Lori», ο οποίος, επίσης, κρύβεται σε διαμέρισμα στη Δάφνη μετά το συμβάν με τη 16χρονη.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», γράφει σε άλλο μήνυμά του, αφού ζητάει ναρκωτικές ουσίες και φαγητό. Θα συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις 14 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης σε κωματώδη κατάσταση.

Οι απάτες και η Θεσσαλονίκη

«Μου χρεώσατε 300 ευρώ κόκας με τον λόγο σου ότι θα τα φέρει τα λεφτά και α… και μου απαιτείς από πάνω», αναφέρει σε μήνυμα που στέλνει σε μέλος της σπείρας του Βύρωνα άγνωστο άτομο, το οποίο φαίνεται να έχει εξαπατηθεί σε παλαιότερο αλισβερίσι. Στην ανταλλαγή μηνυμάτων, ο «Lori» ζητά τον λόγο από τον συνομιλητή του γιατί δεν του έχει δώσει ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν «κάνναβη») και εκείνος του απαντά ότι δεν τον έχουν πληρώσει 300 ευρώ για παλαιότερη αγορά κοκαΐνης.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας κανονίζει να πουλήσει ναρκωτικά σε αλλοδαπό πελάτη στην περιοχή της Δάφνης, δύο μέρες μετά τη μοιραία νύχτα στον Βύρωνα.

«Τα ροζ δισκία, έτσι;».

«Ροζ, μπλε, γκρι».

«ΟΚ. Σε πόσα λεπτά;».

Η δράση των νεαρών διακινητών φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο «πελάτης» εκφράζει… παράπονα για το ζύγισμα σε προηγούμενη αγορά ουσιών.

«Φίλε, ξέρεις άτομα από Θεσσαλονίκη που να πουλάνε MDMA;».

«Όχι. Αλλά, άμα θες, στέλνω εγώ, άμα πάρεις πολύ. Πολύ εννοώ και 10g».

«Ωραία, θα το έχω στον νου μου. Επίσης, φίλε, σόρι που θα σ’ το πω αυτό, αλλά το μαύρο δεν ήταν 7 ούτε 6,5 γραμμάρια».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: