«Στο τελευταίο στάδιο, εθισμένος στην ηρωίνη»: Συγκλονίζει παίκτης του MasterChef για τον εθισμό του στα ναρκωτικά

November 27, 2023

«Στο τελευταίο στάδιο, εθισμένος στην ηρωίνη»: Συγκλονίζει παίκτης του MasterChef για τον εθισμό του στα ναρκωτικάΜετά το τραγικό γεγονός του θανάτου της 16χρονης στον Βύρωνα, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών, οι προσωπικές ιστορίες για τον πόνο που συνδέεται με τον εθισμό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Στη συζήτηση αυτή συμμετέχει και ο πρώην διαγωνιζόμενος του Master Chef, Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ο οποίος εξομολογήθηκε τον προσωπικό του αγώνα με τα ναρκωτικά, μιλώντας στην εκπομπή “Επί Τόπου” του Νάσου Γουμενίδη.

Σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε ο Αλέξανδρος, βρέθηκε στο αποκορύφωμα του προβλήματός του, όταν έκανε χρήση ηρωΐνης. Ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Εξέφρασε την άποψη πως η ανάμειξη του με τις ουσίες οφείλεται στην επιθυμία του να αντιμετωπίσει κενά που είχε από τα παιδικά του χρόνια. Παράλληλα, υπογράμμισε πως πιστεύει πως πάντα υπάρχουν λόγοι που οδηγούν κάποιον στο να γίνει χρήστης.

Αλέξανδρος Αντωνελάκης: Αναλυτικά όσα είπε

«Ξεκίνησα τη χρήση στα 13 μου χρόνια. Δηλαδή πριν από 25 χρόνια. Πρώτη φορά έκανα χρήση κάνναβης και είχε να κάνει με τις παρέες μου. Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν όπως είναι τώρα. Τώρα είναι πολύ ανεξέλεγκτα. Σιγά σιγά μπήκα στον χορό από πολύ μικρός οπότε, μέχρι τα 15 – 16 μου, νομίζω ότι είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Δυστυχώς, προσπαθούσα να καλύψω τα κενά που είχα μέσα μου, κενά που είχα από πολύ μικρή ηλικία, οπότε υπήρχαν οι λόγοι για να κάνω χρήση. Πλέον είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λόγοι για να είναι κάποιος χρήστης, δεν το κάνει απλά επειδή του αρέσει. Προσπαθεί να καλύψει κάποια κενά και εγώ τα δικά μου», εξομολογήθηκε και συνέχισε:

«Δυστυχώς η χρήση ξεκινάει από κάνναβη, που θεωρείται πολύ αθώα και πλέον δε θεωρείται καν ναρκωτικό μιας και το έχουμε απομυθοποιήσει πάρα πολύ. Σιγά σιγά, όταν μπαίνεις σε έναν τέτοιο κύκλο, θες να πειραματιστείς και θες κάτι παραπάνω γιατί δε σε καλύπτει. Θέλεις να καλύψεις όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία δεν μπορείς να διαχειριστείς, σαν έφηβος τουλάχιστον, οπότε μπαίνεις σε μια φάση να πειραματιστείς και να φτάσεις μέχρι την ηρωίνη. Αν όμως φτάσεις μέχρι εκεί, είναι και πολύ δύσκολο να βγεις από όλη αυτή την λακκούβα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: