Θρήνος στην ελληνική δημοσιογραφία, νεκρός ο Σπύρος Κανέλλος, όλοι στα «μαύρα» για τον απροσδόκητο χαμό του

November 28, 2023

Θρήνος στην ελληνική δημοσιογραφία, νεκρός ο Σπύρος Κανέλλος, όλοι στα «μαύρα» για τον απροσδόκητο χαμό του


Διαφ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Κανέλλος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον κόσμο της Λάρισας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Κανέλλος, ένας από τους πιο αγαπητούς και γνωστούς ανθρώπους στον χώρο βυθίζοντας στο πένθος τον δημοσιογραφικό κόσμο της Λάρισας και όχι μόνο, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

O Σπύρος Κανέλλος εργάστηκε από τις αρχές της μεταπολίτευσης, αρχικά στην πολιτική εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που κυκλοφορούσε τότε στη Λάρισα και στη συνέχεια στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα» και «Νέος Αθλητικός Κόσμος».

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Κανέλλος και η σταδιοδρομία του

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του ραδιοφωνικού σταθμού «Heat Fm» και αργότερα του τηλεοπτικού σταθμού TRT, στον οποίο διετέλεσε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος για δύο δεκαετίες περίπου.

Μάλιστα συνεργάστηκε με τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Μπετχαβέ που επίσης έφυγε από τη ζωή πριν μερικά χρόνια. Παρέα ξεκίνησαν να λειτουργούν διαφημιστικό γραφείο μια συνεργασία που διήρκησε 20 χρόνια όπως ο ίδιος ο Κ. Μπετχαβές είχε τονίσει σε συνέντευξή του. Μια διαφημιστική εταιρεία με πρωτοποριακές για την εποχή διαφημίσεις και μακέτες σε εφημερίδες.

δημοσιογράφος

«Σε ραδιοφωνικές εκπομπές με την ιδιωτική ραδιοφωνία, στο παράνομο πρώτα «Σαγκάη» του Στέλιου Λαμπρόπουλου -κάναμε εκπομπές σε πατάρι στενομάγαζου δίσκων πίσω από το παλιό Ταχυδρομείο- και στο με νέο όνομα εκπληκτικής ακροαματικότητας νεανικό ραδιόφωνο Heat fm, -να βγάζουμε στον αέρα τηλεοπτικές εκπομπές στο TRT και να ξενυχτάμε όλη την αθλητική Θεσσαλία για να τις παρακολουθήσει, αλλά και -να δίνουμε το έντυπο παρόν μας πρώτα με την εβδομαδιαία «Αλλαγή» του Αποστόλη Τουφεξή -ανάμεσα στους συνεργάτες μας ήταν ο νεαρός τότε Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αλλά και ο αδελφός του Σωτήρης, ο Δημήτρης Κουνελάκης κ.α.- κι αργότερα, στις αρχές του ΄80, με την εβδομαδιαία «Διασκέδαση» -ξενυχτούσαμε που ξενυχτούσαμε τουλάχιστον να έχουμε και λόγο και να βγάζουμε μεροκάματο!- και βέβαια, -μετά με τον «Νέο Αθλητικό Κόσμο», στη μεγάλη εκδοτική προσπάθεια του Γιάννη Συμεωνίδη, από τον οποίο για 13 χρόνια πέρασαν, έγραψαν και προσέφεραν μαζί μας γράφοντας, οι Κώστας Καραμπάτσας, Γιάννης Καλογιάννης, Σωτήρης Κέλλας, Γιώργος Ρούστας, Νίκος Μίχος, Χρήστος Αρχοντούλης, Ντίνος Εξαρχάκης, Γιάννης Εμμανουήλ, Ηλίας Μπίνας κ.α.», είχε πει τότε στην συνέντευξη τού το 2011 στις Θεσσαλικές Επιλογές της εφημερίδας “Ελευθερίας” και στον Αχιλλέα Τραγούδα, ο Κώστας Μπετχαβές».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: