Ούτε που φαντάζεσαι: Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατήσεις αμέσως μόλις φας, για 15 λεπτά

November 28, 2023

Ούτε που φαντάζεσαι: Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατήσεις αμέσως μόλις φας, για 15 λεπτά


Διαφ.

Το περπάτημα μετά το φαγητό, για 15 λεπτά, είτε σε χαλαρό, είτε μέτριο ρυθμό, είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας, καθώς μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και το σώμα.

Η δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, δεν αφήνει χρόνο και ενέργεια για να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας, γι’ αυτό πολλοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα ή αλλιώς βάδισμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες και ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που συμβάλει στην καλή υγεία.

Τα οφέλη του περπατήματος μετά το φαγητό

Μετά το φαγητό, οι περισσότεροι ξαπλώνουν ή κάθονται στον καναπέ, αγνοώντας τα οφέλη στον οργανισμό από μια μικρή βόλτα.

Ο περίπατος, κυρίως μετά το βραδινό γεύμα, δεν βοηθά μόνο να καούν αρκετές θερμίδες, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό, αλλά βοηθά και στην πέψη, κάνοντας τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα.

Το περπάτημα μετά το δείπνο μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύντομο περπάτημα, μετά το φαγητό, ήταν πιο αποτελεσματικό για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου, σε σύγκριση με έναν περίπατο 45 λεπτών οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Όπως διαπιστώθηκε, μόλις 10 λεπτά περπάτημα, μετά από ένα γεύμα, οδήγησαν σε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στους διαβητικούς ασθενείς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: