26χρονος νέος επιλέγει να ζήσει μόνιμα σε ένα χωριό 15 κατοίκων για να εκπληρώσει τα όνειρά του

November 28, 2023

26χρονος νέος επιλέγει να ζήσει μόνιμα σε ένα χωριό 15 κατοίκων για να εκπληρώσει τα όνειρά του


Διαφ.

Ο 26χρονος ορειβάτης Σωτήρης Φιλίππου εδώ και μερικούς μήνες μένει στο Πετρίλο Αργιθέας της Καρδίτσας θέλοντας να διοργανώσει αγώνες ορεινού τρεξίματος αλλά και να συντηρήσει τα ορεινά μονοπάτια της περιοχής.

 

 

Από μικρός έτρεχε στα βουνά με τον πατέρα του και ανέβαινε στις κορυφές. Ήταν η μεγάλη του αγάπη και ο νεαρός αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Πετρίλο, σε ένα χωριό περίπου δεκαπέντε μόνιμων κατοίκων τον χειμώνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρα. Στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο τμήμα εκείνο των θεσσαλικών Αγράφων στην καρδιά της νότιας Πίνδου βρίσκεται η περιοχή του δήμου Αργιθέας.

«Στην ηλικία των οκτώ ετών, ανέβηκα πρώτη φορά στην κορφή Βουτσικάκι με τον πατέρα μου», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Φιλίππου. «Από τότε τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την Αργιθέα. Γι’ αυτόν τον λόγο όλα αυτά τα χρόνια μέσα μου δούλεψα πολύ ένα μεγάλο όραμα, τη διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος στα θεσσαλικά Άγραφα», πρόσθεσε.

«Εδώ και ένα χρόνο περίπου είμαι εδώ για να εκπληρώσω μερικά από τα όνειρα που έχω όπως η διοργάνωση ορεινού τρεξίματος και η συντήρηση ορεινών μονοπατιών» ανέφερε ενώ ξενάγησε τις κορυφές των βουνιών, καθώς γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή τα πάντα. Μάλιστα, αποκάλυψε πως μέσα σε 1 με 2 ώρες ανεβαίνει σε κάθε κορυφή. Τόνισε πως έχει παρέα κάποιες φορές τη σύντροφό του αλλά τις περισσότερες φορές είναι μόνος στα μονοπάτια ώστε να δίνει ζωή σε αυτό που θέλει να κάνει.

«Ό,τι μοναξιά υπάρχει, προσπαθώ να την παραγκωνίζω» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως στο καφενείο συγκεντρώνονται περίπου 10 άτομα. «Τις πιο πολλές φορές ανησυχούνε οι κάτοικοι γιατί ανεβαίνουμε στα βουνά και κάνουμε… ακραία πράγματα αλλά τις περισσότερες φορές είναι χαρούμενοι. Εδώ είμαστε στα 1.600 μέτρα υψόμετρο και οι περισσότερες είναι πάνω από 2.000 μέτρα» επεσήμανε μεταξύ άλλων. «Επειδή ασχολούμαι με το αγώνισμα του υπερμαραθωνίου και τρέχω πάρα πολλά χιλιόμετρα, πολλές φορές τρέχω βράδυ. Σίγουρα με φοβίζει αλλά είμαστε εδώ για να ξεπερνάμε φόβους και να οδεύουμε προς την υπέρβασή μας» κατέληξε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: