Γεωργία: Η ιστορία των δίδυμων κopιτσιών που υιοθετήθηκαν παράνομα και βρέθηκαν χάρη στο TikTok

November 28, 2023

Γεωργία: Η ιστορία των δίδυμων κopιτσιών που υιοθετήθηκαν παράνομα και βρέθηκαν χάρη στο TikTokΗ Άνο Σαρτάνια και η Τάκο Κβίτια ζούσαν σε δύο πόλεις της Γεωργίας αγνοώντας η μια την ύπαρξη της άλλης.

 

Τυχαία, όμως, γνωρίστηκαν με αφορμή ένα βίντεο στο TikTok και αποδείχθηκε πως πρόκειται για δίδυμες αδερφές που δόθηκαν παρανόμως για υιοθεσία φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Οι δύο νεαρές γυναίκες γεννήθηκαν στις 20 Ιουνίου 2002 στο Κίρτσκι της Γεωργίας. Ένα τραγικό συμβάν, όμως, καθόρισε τις ζωές τους

Οι αδερφές δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μέχρι τα 19 τους χρόνια, αν και κάποια στιγμή όταν ήταν αμφότερες 11 ετών έλαβαν μέρος στον ίδιο διαγωνισμό χορού. Η μια μεγάλωνε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας και η άλλη στη Μινγκρέλια, που βρίσκεται κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

«Ήταν σαν να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη»

Το 2021 άλλαξε η ζωή τους. Και αυτό συνέβη χάρη στο TikTok. Ένας φίλος της Άνο, έστειλε στην κοπέλα που τώρα είναι 21 ετών, ένα κλιπ από την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης απορώντας γιατί αποφάσισε ξαφνικά να βάψει τα μαλλιά της μπλε. Εκείνη του απάντησε πως στο βίντεο δεν εμφανιζόταν η ίδια. Η κοπέλα που της έμοιαζε τόσο πολύ, όμως, της κίνησε την περιέργεια κι άρχισε να την αναζητεί. Στο TikTok δεν στάθηκε τυχερή, αλλά έκανε και μια ανάρτηση στο Facebook.

Εκεί ένας φίλος της Τάκο είδε το post και ουσιαστικά έφερε σε επαφή τις δύο κοπέλες. Οι αδερφές συναντήθηκαν στο σταθμό του μετρό Rustaveli, στο κέντρο της Τιφλίδας και ένιωσαν πως κοίταζαν σε καθρέφτη.

Η ιστορία τους

Οι δύο νεαρές γυναίκες γεννήθηκαν στις 20 Ιουνίου 2002 στο Κίρτσκι της Γεωργίας. Ένα τραγικό συμβάν, όμως, καθόρισε τις ζωές τους. Η μητέρα τους έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα και ο πατέρας τους Γκόχα Γκαχάρια αποφάσισε να δώσει τα βρέφη για υιοθεσία. Το ζευγάρι είχε ήδη άλλα τρία παιδιά.

Τα νεογέννητα κopίτσια υιοθετήθηκαν από δύο διαφορετικές οικογένειες με παράνομες διαδικασίες. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η πρακτική των παράνομων υιοθεσιών συνέβαινε για χρόνια στη Γεωργία με τη συμμετοχή γιατρών, δικαστών και συμβολαιογράφων στα κυκλώματα που διευκόλυναν αυτού του είδους τις πράξεις.

«Όλοι συμμετείχαν», εξηγεί στη La Repubblica η Ταμούνα Μουσερίτζε, ιδρύτρια της ομάδας «Vedzeb», («Ψάχνω») στο Facebook, η οποία έχει πάνω από 230.000 μέλη . «Η πρώτη υπόθεση που διερευνήθηκε χρονολογείται στο 1981 και αφορά ένα αγόρι», λέει. Η θετή μητέρα του είχε αποκαλύψει ότι το είχε αποκτήσει έναντι αμοιβής, από γυναικολόγο σε νοσοκομείο της γεωργιανής πρωτεύουσας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: