Ο Σωτήρης άφησε την πόλη στα 26 του & επέλεξε να ζει μόνιμα σε χωριό 15 κατοίκων για να εκπληρώσει τα όνειρά του

November 30, 2023

Ο Σωτήρης άφησε την πόλη στα 26 του & επέλεξε να ζει μόνιμα σε χωριό 15 κατοίκων για να εκπληρώσει τα όνειρά του


Διαφ.

Ένας 26χρονος ορειβάτης, ο Σωτήρης Φιλίππου, εδώ και μερικούς μήνες, έχει επιλέξει να μένει στο Πετρίλο Αργιθέας της Καρδίτσας, προκειμένου να διοργανώσει αγώνες ορεινού τρεξίματος και να συντηρήσει τα ορεινά μονοπάτια της περιοχής.

Ειδικότερα, ο νεαρός πήρε την απόφαση να μείνει μόνιμα στο Πετρίλο, σε ένα χωριό με περίπου 15 μόνιμους κατοίκους, τον χειμώνα, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα.

Στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο τμήμα εκείνο των θεσσαλικών Αγράφων, στην καρδιά της νότιας Πίνδου, βρίσκεται η περιοχή του δήμου Αργιθέας.

Όπως υπογράμμισε στην ΕΡΤ3 «στην ηλικία των οκτώ ετών, ανέβηκα πρώτη φορά στην κορφή Βουτσικάκι με τον πατέρα μου. Από τότε τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την Αργιθέα. Γι’ αυτόν τον λόγο όλα αυτά τα χρόνια μέσα μου δούλεψα πολύ ένα μεγάλο όραμα, τη διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος στα θεσσαλικά Άγραφα» και πρόσθεσε «εδώ και ένα χρόνο περίπου είμαι εδώ για να εκπληρώσω μερικά από τα όνειρα που έχω, όπως η διοργάνωση ορεινού τρεξίματος και η συντήρηση ορεινών μονοπατιών».

Μάλιστα, επεσήμανε πως μέσα σε 1 με 2 ώρες, ανεβαίνει σε κάθε κορυφή και συμπλήρωσε ότι έχει παρέα κάποιες φορές τη σύντροφό του, αλλά τις περισσότερες φορές είναι μόνος στα μονοπάτια, για να δίνει ζωή σε αυτό που θέλει να κάνει.

Ο 26χρονος ορειβάτης τρέχει σε αγώνες υπερμαραθωνίου

«Ό,τι μοναξιά υπάρχει, προσπαθώ να την παραγκωνίζω. Τις πιο πολλές φορές, ανησυχούνε οι κάτοικοι, γιατί ανεβαίνουμε στα βουνά και κάνουμε… ακραία πράγματα, αλλά τις περισσότερες φορές είναι χαρούμενοι. Εδώ είμαστε στα 1.600 μέτρα υψόμετρο και οι περισσότερες είναι πάνω από 2.000 μέτρα. Επειδή ασχολούμαι με το αγώνισμα του υπερμαραθωνίου και τρέχω πάρα πολλά χιλιόμετρα, πολλές φορές τρέχω βράδυ. Σίγουρα με φοβίζει, αλλά είμαστε εδώ για να ξεπερνάμε φόβους και να οδεύουμε προς την υπέρβασή μας» σημείωσε ο 26χρονος ορειβάτης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: