Τον έπιασε ο πελάτης στα “πράσα” Η νέα απάτη οδηγού ταξί για να χρεώσει όσα θέλει – Πώς θα το καταλάβετε πριν τον πληρώσετε “χρυσό”

December 1, 2023

Τον έπιασε ο πελάτης στα “πράσα” Η νέα απάτη οδηγού ταξί για να χρεώσει όσα θέλει – Πώς θα το καταλάβετε πριν τον πληρώσετε “χρυσό”


Διαφ.

Οδηγός ταξί χρησιμοποιούσε το κινητό του ως ταξίμετρο, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται από τον νόμο, όπως διαπιστώθηκε από τροχονομικό έλεγχο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες πολιτών, οδηγοί ταξί έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους τηλέφωνα ή στα τάμπλετ συγκεκριμένες εφαρμογές, οι οποίες διακινούνται στο Διαδίκτυο, με σκοπό τόσο να φοροδιαφεύγουν, όσο και να χρεώνουν τους πελάτες με ό,τι ποσό επιθυμούν.

Ο οδηγός ταξί έκλεβε τους επιβάτες

Όπως υπογράμμισε στο iefimerida.gr ένας επιβάτης, που διαπίστωσε ότι ο οδηγός του εν λόγω οχήματος χρησιμοποιούσε το κινητό του ως ταξίμετρο, «πήρα ένα ταξί από το κέντρο και ζήτησα από τον οδηγό να με μεταφέρει μέχρι το Ψυχικό. Επειδή κάνω σχεδόν καθημερινά τη συγκεκριμένη διαδρομή, ξέρω ότι πληρώνω από 7,5 έως 8,5 ευρώ ανάλογα με την κίνηση. Ο συγκεκριμένος οδηγός με το κινητό-ταρίφα μού ζήτησε 11 ευρώ. Όταν διαμαρτυρήθηκα και του είπα ότι θα απευθυνθώ στο σωματείο του, μου απάντησε “άσε μας ρε φίλε, αυτή είναι η τιμή. Κάνε ό,τι θέλεις”. Έκλεισε την πόρτα και εξαφανίστηκε».

Σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr τόσο με την Τροχαία Αττικής, όσο και με τον ΣΑΤΑ, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε τα κινητά ούτε τα τάμπλετ σαν… ταρίφες, διότι πολύ απλά δεν ελέγχονται.

Οι ποινές για τον οδηγό ταξί

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 5.000 ευρώ, ενώ σχηματίζεται και δικογραφία σε βάρος τους.

Οδηγός ταξί έκλεβε τους επιβάτες


Πηγή

Διαβάστε επίσης: