Έγκλημα που θυμίζει Γλυκά Νερά: «Με πλήρωσε για να σκοτώσω τη γυναίκα του»

December 1, 2023

Έγκλημα που θυμίζει Γλυκά Νερά: «Με πλήρωσε για να σκοτώσω τη γυναίκα του»


Διαφ.

Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή από τα όσα είχαν γίνει στην αρχή γνωστά

 

Μια απίστευτη υπόθεση γυναικοκτονίας που ξυπνάει μνήμες από τη δολοφονία της Καρολάιν στο Γλυκά Νερά, σημειώθηκε στο Κόσοβο.

Η δολοφονία της Liridona Murseli, που συγκλόνισε το Κόσοβο στις 29 Νοεμβρίου, φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή από τα όσα είχαν γίνει στην αρχή γνωστά για την υπόθεση.

Το βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομία βρήκε την 33χρονη γυναίκα δολοφονημένη μέσα στο αυτοκίνητό της στην οδό Dalip Alshiqi στην Πρίστινα.

Το θύμα ήταν η σύζυγος του Ναΐμ Μουρσέλι, συμβούλου του πρώην προέδρου του Κοσόβου, Μπατζέτ Πατσόλι.

«Σήμερα, δύο παιδιά μένουν χωρίς τη μητέρα τους, της οποίας η ζωή αφαιρέθηκε και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία»

Ο Ναΐμ Μουρσέλι φαίνεται να είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι στο σπίτι της οικογένειας είχαν εισβάλλει ληστές, συνδέοντας τη δολοφονία της συζύγου του με το περιστατικό.

«Μου έδωσε 30.000 ευρώ για να σκοτώσω τη γυναίκα του»

Ωστόσο ο Μουρσέλι φαίνεται να είπε την συγκεκριμένη ιστορία για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αρχών, οι οποίες προχώρησαν σήμερα στη σύλληψή του καθώς και του εκτελεστή της Liridona, Grani Plava.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου, ο Grani Plava ομολόγησε στην αστυνομία ότι ο Μουρσέλι τον πλήρωσε 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη σύζυγό του.

Το έγκλημα βαραίνει το γεγονός ότι συνέβη παρουσία των παιδιών του ζευγαριού.

«Δύο παιδιά μένουν χωρίς τη μητέρα τους»

Ο πρώην πρόεδρος Μπατζέτ Πατσόλι, για τον οποίο ο Ναΐμ Μουρσέλι εργαζόταν ως σύμβουλος, δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος με τη δολοφονία της μητέρας των δύο παιδιών απαιτώντας την μέγιστη τιμωρία για τους δράστες.

« Σήμερα, τα παιδιά και η οικογένεια έθαψαν τη Liridona, κόρη και νεαρή μητέρα, που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο. Είμαι ακόμα συγκλονισμένος από τη δολοφονία της Liridona, την οποία γνώριζα προσωπικά. Σήμερα και κάθε μέρα οι προσευχές και οι σκέψεις μου είναι με τα παιδιά και την οικογένεια της.

Συγχαίρω την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου για τη σπουδαία και επαγγελματική δουλειά που κάνει για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτή τη φοβερή και μακάβρια πράξη, πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Σήμερα, δύο παιδιά μένουν χωρίς τη μητέρα τους, της οποίας η ζωή αφαιρέθηκε και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία. Απίστευτο και λυπηρό. Είμαι ακόμα σε σοκ!».

«Εκπαίδευσε τον γιο σου»

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, από το 2017 έως το 2020 υπήρξαν τουλάχιστον 74 περιπτώσεις γυναικοκτονίας στο Κοσσυφοπέδιο. Οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας που αναφέρθηκαν στην αστυνομία αυξήθηκαν από 1.038 το 2015 σε 2.069 το 2020. Η κυβέρνηση στην Πρίστινα δεν έχει επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις γυναικοκτονίες.

Οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν επίσημα τα τελευταία δύο χρόνια ανέρχονται σε εννέα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο Γυναικών του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό που ξεχώρισε τις τελευταίες περιπτώσεις ήταν η ανταπόκριση του πληθυσμού, ο οποίος βγήκε στους δρόμους μαζικά για να διαμαρτυρηθεί για τη ανοχή του κράτους. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συνθήματα στις διαδηλώσεις ήταν #notonemore και #edukodjalin (εκπαίδευσε τον γιο σου).

Στις 14 Μαρτίου 2021, η Sebahate Morina δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της. Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε αργότερα ότι οι κρατικές αρχές δεν κατάφεραν να την προστατεύσουν. Στις 4 Αυγούστου 2023, οι άνδρες που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία της 18χρονης Μαριγόνα Οσμάνι τον Αύγουστο του 2021 καταδικάστηκαν: Ο Dardan Krivaqa καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για βαριά ανθρωποκτονία, ο Arbër Sejdiu καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για βοήθεια στη διάπραξη ποινικό αδίκημα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: