Βάνα Μπάρμπα για Μάρμαρα Παρθενώνα: «Αισθάνθηκα υπερήφανη γι’ αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός μας, του έστειλα επιστολή»

December 2, 2023

Βάνα Μπάρμπα για Μάρμαρα Παρθενώνα: «Αισθάνθηκα υπερήφανη γι’ αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός μας, του έστειλα επιστολή»


Διαφ.

Η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελισάβετ Οικονόμου και την εκπομπή “Super Κατερίνα”. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περιπέτεια του Σταμάτη Γαρδέλη, στη γενιά της βιντεοκασέτας και σχολίασε επίσης τη στάση του Πρωθυπουργού σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Βάνα Μπάρμπα για Μάρμαρα Παρθενώνα

«Ο Σταμάτης είναι ένα πολυτάλαντο παιδί, ένα εξαιρετικό παιδί. Το ότι συνέβη αυτή η ατυχία στη ζωή του, νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Εμείς είμαστε εδώ να τον αγκαλιάσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, γιατί είναι ένα παιδί τρομερά αξιόλογο», είπε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τη συμμετοχή στις βιντεοκασέτες την λέτε σαν να είναι κάτι μεμπτό. Εγώ είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Κατ’ αρχάς μου έδωσε ψωμί και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Εγώ ήμουν κομπάρσος τότε, δουλεύαμε για να ζήσουμε. Είναι τραγικό και κρίμα, μια ανοησία, να μιλάμε με εμπάθεια για μια γενιά που πραγματικά έδωσε γέλιο και χαρά».

Ενώ στη συνέχεια η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και αφορά την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών: «Είμαι υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων, των σχέσεων και των ομόφυλων ζευγαριών, είναι δικαίωμα του καθενός να λειτουργήσει όπως νιώθει, αλλά για το θέμα της τεκνοθεσίας, ίσως σαν μητέρα να με ξενίζει λίγο».

«Θα πω ότι ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του πρωθυπουργού μας στο BBC. Αισθάνθηκα πολύ περήφανη και ευγνώμων για αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός γιατί, μετά από την αείμνηστη Μελίνα, ξαναγίναμε το επίκεντρο για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στον τόπο τους. Το θεωρώ εξαιρετικό, το θεωρώ άκρως προσβλητικό από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Και δεν είναι ότι μας τα δίνουν για να τα έχουμε για ένα χρονικό διάστημα… Εδώ ανήκουν, εδώ είναι ο τόπος τους και πρέπει να γίνει η επιστροφή των μαρμάρων. Έστειλα ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: