Ενδεχομένως η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής για να ζεις στην Ελλάδα

December 2, 2023

Ενδεχομένως η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής για να ζεις στην ΕλλάδαΘα μετακομίζατε μόνιμα εκεί; (Εικόνες, Βίντεο)

 

Κως: Πριν από μερικά χρόνια, δημιουργήθηκε μια λίστα σχετικά με τις καλύτερες πόλεις της Ελλάδας, που θα μπορούσε να ζήσει κάποιος.

Η έρευνα έδωσε βάση στην υγειονομική περίθαλψη, τις τιμές καταναλωτή, την αγοραστική δύναμη, τη μετακίνηση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Ελλάδα γενικότερα έχει καλή ποιότητα ζωής. Πρώτη σε προτιμήσεις έρχεται η Κως, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Αθήνα και η Πάτρα. Όσον αφορά την Κω, το νησί πήρε το όνομά του από την Κώο, την κόρη του βασιλιά Μέροπα.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο Ιπποκράτης είχε ως πατρίδα του, το συγκεκριμένο νησί. Η Κως κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους και καταλήφθηκε από Ιωαννίτες Ιππότες. Πέρασε Τουρκοκρατία και Ιταλοκρατία, ενώ ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, το 1948. Είχε ένα από τα αρχαιότερα ασκληπιεία του κόσμου. Σήμερα, υπάρχει μουσείο ιστορίας.

Κως: Περίπατος στην πόλη του νησιού

Στην είσοδο του λιμανιού θα συναντήσει κανείς το επιβλητικό της κάστρο.

Στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν κτίρια Ιταλών. Η δημοτική αγορά, η λέσχη, το αρχαιολογικό μουσείο και το τζαμί Ντεφτεντάρ.


Στην αρχαία πόλη θα συναντήσει κανείς δωρικό ελληνιστικό ναό, τον βωμό του Διονύσου, το ιερό και τη στοά του λιμένος και το ιερό του Ηρακλή, Επίσης, τη βόρεια πλευρά του τείχους, ρωμαϊκά λουτρά, ρωμαϊκές επαύλεις, ρωμαϊκή οικία, αλλά και ρωμαϊκό ωδείο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πλατεία Πλατάνου ή Λότζιας και το Τζαμί της Λότζιας. Επίσης, υπάρχει και ο πλάτανος, όπου δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο δρόμος με τους φοίνικες, αλλά και το ασκληπιείο. Τέλος, καλό θα ήταν να επισκευτεί κανείς τη στοά, το συγκρότημα των ρωμαϊκών θεών, το βωμό του ηλίου, την Εκάτη, τον Μαχαόνα, τον ιωνικό ναό του Ασκληπιού και μεγάλο δωρικό περίπτερο ναό του Ασκληπιού.

enimerotiko


Πηγή

Διαβάστε επίσης: