Μαρία Αντουλινάκη: «Έκανα έκτρωση, δεν ήθελε παιδί ο σύντροφός μου – Έχασα 40 κιλά αλλά δεν μου βγήκε σε καλό»

December 8, 2023

Μαρία Αντουλινάκη: «Έκανα έκτρωση, δεν ήθελε παιδί ο σύντροφός μου – Έχασα 40 κιλά αλλά δεν μου βγήκε σε καλό»Η Μαρία Αντουλινάκη σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Λοιπόν”, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε μείνει έγκυος, αλλά διέκοψε την εγκυμοσύνη και εξήγησε τον λόγο.

Η Μαρία Αντουλινάκη δεν ήθελε να παντρευτεί

Ψάχνοντας για εσάς, βρήκα ότι δεν έχετε παντρευτεί ποτέ, είναι αλήθεια;

Όχι, δεν έχω παντρευτεί. Ήταν πολύ συνειδητή επιλογή, δεν με ενδιέφερε ποτέ ο γάμος. Θα με ενδιέφερε να έχω ένα παιδί και έναν σύντροφο, αλλά πια αυτό έχει περάσει.

Η απόφαση της Μαρίας Αντουλινάκη να διακόψει την εγκυμοσύνη

Φτάσατε ποτέ κοντά στο να κάνετε ένα παιδί;

Ναι, φυσικά. Διέκοψα όμως την εγκυμοσύνη, γιατί δεν ήθελε το παιδί τότε ο σύντροφός μου. Μετά από αυτό, δεν με ενδιέφερε ούτε η σχέση. Όταν μετά από δέκα χρόνια σχέσης, ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε το παιδί, κατάλαβα ότι δεν θέλει ούτε εμένα. Άρα πήρα την απόφαση να χωρίσω.

Σκεφτήκατε να κρατήσετε το παιδί και να το μεγαλώσετε μόνη σας;

Το σκέφτηκα, αλλά ήμουν σε οικονομική ανέχεια, ήμουν πολύ δύσκολα. Δεν είχα ούτε την οικογένειά μου να με στηρίξει, για να κρατήσω μόνη μου αυτό το παιδί, κάτι που θα το ήθελα. Νομίζω τώρα έτσι όπως το σκέφτομαι, ευτυχώς που δεν το κράτησα μόνη μου, γιατί όταν φέρνεις ένα παιδί, θα πρέπει να μπορείς να του προσφέρεις τα βασικά. Εγώ πέρασα στιγμές που δεν είχα εγώ να φάω, τι θα γινόταν με αυτό το παιδί; Δεν ζούμε σε ένα κράτος πρόνοιας που να στηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες με επιδόματα, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.

Άγχος με τον χρόνο έχετε; Σας απασχολούν οι ρυτίδες;

Όχι καλέ, καθόλου δεν με απασχολούν. Ακούω φίλες μου που είμαστε στην ίδια ηλικία να λένε άντε να πάμε να κάνουμε κάνα μποτοξάκι, αλλά ούτε αυτό δεν έχω σκεφτεί καν. Τώρα αν στο μέλλον μου έρθει να πάω να κάνω κάνα μποτοξάκι, δεν ξέρω κιόλας. Τις φίλες μου που το κάνουν, τις βλέπω λίγο να παραμορφώνονται (γέλια). Δεν έχω κάτι να ζηλέψω από αυτό. Θα ήθελα πάρα πολύ να αδυνατίσω, αλλά οι παχουλές γυναίκες όπως και εγώ, στο πρόσωπο είναι λίγο τσιτωμένες και δεν φαίνονται οι ρυτίδες. Οπότε μάλλον καλό μου έχει κάνει που έχω αυτά τα κιλάκια, όσο βέβαια δεν εμποδίζουν την υγεία μου σε άλλα βασικά πράγματα.

Δεχτήκατε ποτέ bullying λόγω των κιλών, να σας πουν ότι πρέπει να αδυνατίσετε για να πάρετε έναν ρόλο;

Όχι, το αντίθετο. Στο παρελθόν είχα χάσει πάνω από 40 κιλά για λόγους υγείας, γιατί είχα πάθει οισοφαγική παλινδρόμηση και μου είχαν πει αν συνεχίσεις έτσι, δεν θα μπορείς να φας τίποτα. Έπρεπε να κάνω ένα πρόγραμμα διατροφής για να σωθώ από την παλινδρόμηση και έχασα 40 κιλά σε έναν χρόνο. Τότε όμως έχασα και ρόλους, λόγω του ότι αδυνάτισα. Είχα αλλάξει γκάμα και μου έλεγαν ότι δεν είσαι γι’ αυτόν τον ρόλο που σε πήρα. Έχασα μια διαφήμιση που ήταν συνέχεια μιας άλλης που είχα κάνει ως παχουλή. Μου έλεγαν ότι δεν φαίνομαι ως μαμά και διάφορα.

Αναφερόμενη στις δουλειές που έχει κάνει, η Μαρία Αντουλινάκη υπογράμμισε «η τελευταία δουλειά που έκανα ήταν babysitter. Έχω δουλέψει σε λάντζα, πωλήτρια σε καταστήματα, σε σοκολατερί. Δεν μπορούσα να επιβιώσω μόνο με τα χρήματα από το θέατρο. Ένα διάστημα δούλευα σε εκδοτικό οίκο, έκανα και τηλεόραση και θέατρο. Ήταν τόσο λίγα τα χρήματα που έπαιρνα ως ηθοποιός, συν την ανασφάλεια του τι θα γίνει μετά».

Όσον αφορά τη στιγμή που αποκάλυψε στον πατέρα της την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, εξομολογήθηκε ότι «έφαγα ξύλο, είχε γίνει κι αυτό. Είχαν μία άποψη, όχι μόνο οι γονείς μου, ότι σε αυτόν τον χώρο γίνονται πολλά. Χαρακτηριστικά ο πατέρας μου μού είχε πει “καλύτερα να σου ανοίξω ένα σπίτι με φωτάκι απ’ έξω”. Είχαν την αίσθηση ότι αυτός ο χώρος είναι ένα μπ***δέλο. Ήμουν όμως ένα ηθικό παιδί και αυτό το έβλεπαν και το καταλάβαιναν. Καταλάβαιναν ότι δεν θα έκανα ερωτικές σχέσεις για να αποκτήσω έναν ρόλο ή θα έπεφτα σ’ αυτό που φοβόντουσαν κατά βάθος. Πράγματι με τον χρόνο μαλάκωσαν και δέχθηκαν την επιλογή μου και αγάπησαν αυτό που κάνω».

Σχετικά με τις δυσκολίες στη δουλειά, η Μαρία Αντουλινάκη επεσήμανε «κλείνω 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και σίγουρα υπήρχαν στιγμές, ειδικά στην αρχή, που το μετάνιωνα. Όμως η χαρά που παίρνεις όταν βρίσκεσαι σε μία δουλειά και παίρνεις το χειροκρότημα από τον κόσμο και την αναγνώριση από τον χώρο σου είναι τόσο μεγάλη, που ξεχνάς όλες αυτές τις δυσκολίες. Τώρα πια δεν μπορώ να πω: “Αχ και να έκανα μια άλλη δουλειά”. Νομίζω πως ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνω ηθοποιός».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: