Βασιλική Ανδρίτσου: «Είμαι 51, δεν με πειράζουν οι ρυτίδες μου, μ’αρέσω όπως είμαι, δεν φοβάμαι να γεράσω»

December 9, 2023

Βασιλική Ανδρίτσου: «Είμαι 51, δεν με πειράζουν οι ρυτίδες μου, μ’αρέσω όπως είμαι, δεν φοβάμαι να γεράσω»


Διαφ.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Βασιλική Ανδρίτσου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Η ηθοποιός μίλησε για τη μητρότητα και τη σχέση με την κόρη της που σήμερα είναι πέντε ετών, τον σύζυγό της Νίκο Συμεωνίδη αλλά και το πως αντιμετωπίζει η ίδια το πέρασμα του χρόνου.

«Είχα μια θεατρική αποχή πέντε χρόνια. Έκανα δυο σήριαλ αλλά ήταν πολύ ρυθμιζόμενα τα γυρίσματα. Είχα αποφασίσει να λείπω όσο γίνεται λιγότερες ώρες από το παιδί μου. Όταν ήρθε η μικρή στον κόσμο, όταν την πρωτοείδα, που μου την έδειξε ο γιατρός και μου είπε να τη χαίρομαι, έμεινα, ήταν σαν να άνοιξε μια καινούργια πόρτα στη ζωή μου.

Η γονεϊκότητα είναι τελείως διαφορετική από τη μητρότητα. Η ψυχική και συναισθηματική του φροντίδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η αγκαλιά, η αγάπη, η ειλικρίνεια, το να μη θεωρείς ότι το παιδί σου είναι κτήμα σου και πρέπει να κάνει ό,τι του πεις για να μη σε βγάλει από το πρόγραμμά σου, δεν πάει έτσι.

Είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα. Αναλόγως την ηλικία του πρέπει να συμπεριφέρεσαι κι εσύ ανάλογα και πρέπει να το ακούς. Εγώ έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από την κόρη μου για τον χαρακτήρα μου, και για τον κόσμο. Βλέπει τη ζωή με άλλη ματιά. Άλλαξαν τα πάντα από τότε που γεννήθηκε.

Η υπομονή που δεν ήταν το φόρτε μου, αλλά μαθαίνω κάθε μέρα να κάνω όλο και περισσότερη, προσπαθώ να διαχειρίζομαι τα πράγματα, να δίνω ανάσες και να λέω “μη το σχολιάσω τώρα αυτό”. Να ζητάς συγγνώμη από το παιδί σου είναι πολύ σημαντικό, να παραδέχεσαι τα λάθη σου είναι επίσης σημαντικό» ανέφερε αρχικά η Βασιλική Ανδρίτσου.

«Η σχέση με τον σύζυγό μου έγινε καλύτερη, έγινε δέσιμο. Είμαστε και πολλά χρόνια μαζί. Ήταν αυτό που θέλαμε. Η κόρη μου είναι πολύ τσαούσα από πολύ μικρή. Θυμάμαι όταν ήταν τριών χρονών και γύρισε και μου είπε, “θέλω να μείνω λίγο μόνη μου” και πήγε στο δωμάτιό της και έκλεισε την πόρτα» είπε σε άλλο σημείο η ηθοποιός.

Τέλος, για την ηλικία της και τη σχέση που έχει με τον χρόνο, η Βασιλική Ανδρίτσου δήλωσε, «Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι 51 ετών και είμαι έτσι όπως είμαι αυτή τη στιγμή. Δε θα άλλαζα τίποτα από τη ζωή μου γιατί θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στο να φτάσω 51 ετών και να είμαι αυτό που είμαι, έτσι όπως είμαι και νιώθω υπέροχα..

Αν οι γυναίκες αποφασίσουμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις ανοησίες που μας κάνουν να φοβόμαστε να γεράσουμε, να αγαπήσουμε, να γεννήσουμε, να φοβόμαστε να μην παντρευτούμε… Δηλαδή, όταν οι γυναίκες φοβόμαστε να γεράσουμε και αρχίσουμε τα διάφορα για να μη γεράσουμε…μη σε πιάνει μανία…. Η υπερβολή σε όλα είναι που δε μου αρέσει, δεν πειράζει να φανούν και δυο ρυτίδες, ούτε αν ασπρίσουν τα μαλλιά σου».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: