5 εύκολοι τρόποι για να καταλάβετε αν αυτό που σας λέει κάποιος είναι αλήθεια ή ψέματα

December 10, 2023
Παρουσιάζονται εδώ 5 απλοί τρόποι για να διακρίνετε εάν αυτό που σας λέει κάποιος είναι αλήθεια ή ψέματα.

5 εύκολοι τρόποι για να καταλάβετε αν αυτό που σας λέει κάποιος είναι αλήθεια ή ψέματαΑλάνθαστες μέθοδοι για να εντοπίσετε αυτούς που σας λένε ψέματα

 

Ο εντοπισμός των ψευτών μπορεί να σας φαίνεται δύσκολος, ωστόσο, αν γνωρίζετε τέσσερα υποσυνείδητα μοντέλα συμπεριφοράς, θα μπορέσετε να τους καταλάβετε πιο εύκολα και ν’ αντιδράσετε διαφορετικά.

Το ψέμα υπάρχει παντού. Συνήθως συγχωρήσουμε το εαυτό μας όταν λέει ψέματα σε κάποιον, αλλά δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε αυτούς που λένε ψέματα σε εμάς.

Υπάρχουν 4 αλάνθαστοι τρόπου ώστε να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους που λένε ψέματα, τα οποία καθορίστηκαν χάρη στη γλωσσική ανάλυση κειμένων και πρέπει να ξέρετε κι εσείς γι’ αυτά.

Εντοπισμός των ψευτών: Αποφεύγουν να πάρουν το φταίξιμο πάνω τους

width=650

Όταν οι ψεύτες διαστρεβλώνουν την αλήθεια, έχουν την τάση να αποφεύγουν να μιλούν για τον εαυτό τους. Μιλούν ή γράφουν για άλλους, συγκεκριμένα στο τρίτο πρόσωπο, σαν να βάζουν απόσταση μεταξύ αυτών και των ψεμάτων τους.

Εντοπισμός των ψευτών: Ο τρόπος ομιλίας ενός ψεύτη είναι αρνητικός

width=650

 

Οι ψεύτες είναι συνήθως αρνητικοί, επειδή αισθάνονται υποσυνείδητα ένοχοι για τα ψέματά τους.

Εντοπισμός των ψευτών: Οι εξηγήσεις που δίνει ένας ψεύτης είναι όσο το δυνατόν πιο απλές

width=650

Οι ψεύτες εξηγούν συνήθως τα πράγματα με απλούς όρους, επειδή ο εγκέφαλός τους αρνείται να σκεφτεί ένα περίπλοκο ψέμα. Η κρίση ή η αξιολόγηση είναι σύνθετα πράγματα, που είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

Εντοπισμός των ψευτών: Ένας ψεύτης χρησιμοποιεί μπερδεμένη διατύπωση

width=648

Παρά τις απλές εξηγήσεις, οι ψεύτες χρησιμοποιούν πολύπλοκη και περίπλοκη δομή φράσεων, χρησιμοποιώντας υπερβολικές λέξεις και ασήμαντες, αλλά εύστοχες, ακουστικές λεπτομέρειες που τους βοηθούν να “φουσκώνουν” την εξαπάτησή τους.

Εντοπισμός των ψευτών: Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα

width=648

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος είναι ψεύτης από τα παραπάνω μηνύματα, αλλά έχετε αμφιβολίες, κοιτάξτε προσεκτικά τα μάτια του. Το ψέμα μας κάνει νευρικούς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και να διαστέλλονται οι κόρες των ματιών μας.

enimerotiko


Πηγή

Διαβάστε επίσης: