Μεγάλη ανατροπή από τον Τσατραφύλλια: Έρχεται ψυχρή εισβολή – Πότε & πού θα έχει τσουχτερό κρύο με «βουτιά» 10 βαθμών

December 14, 2023

Μεγάλη ανατροπή από τον Τσατραφύλλια: Έρχεται ψυχρή εισβολή – Πότε & πού θα έχει τσουχτερό κρύο με «βουτιά» 10 βαθμών


Διαφ.

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Τσατραφύλλοας, σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά το κύμα ζέστης, σήμερα, Τετάρτη και αύριο, από το Μαρόκο, έρχεται κρύο από τη Λευκορωσία, με θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια στα ορεινά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Στην ανάρτησή του, αναφέρει ενδεικτικά και τη διαφορά που θα έχει η θερμοκρασία σε πέντε μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα, στην οποία το θερμόμετρο θα δείχνει 21 βαθμούς αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι της Πέμπτης και το μεσημέρι της Κυριακής 9 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισημαίνει αναλυτικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: “Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες…Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία!

Καλημέρα! Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλωδείς βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Τσουχτερό κρύο προβλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Επίσης βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος η οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς βοριάδες που θα “ξυρίζουν” το κρύο θα είναι τσουχτερό! Ενδεικτικά δείτε που θα φτάσει η θερμοκρασία σε 5 πόλεις…”.

Από την πλευρά του και ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για τσουχτερό κρύο. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook: “Ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Έβρου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: