Έφαγε πρόστιμο 2 εκατομμύρια ευρώ: Αυτή η εταιρεία αισχροκερδούσε με ψεύτικες εκπτώσεις, είναι Νο1 στην Ελλάδα

December 14, 2023

Έφαγε πρόστιμο 2 εκατομμύρια ευρώ: Αυτή η εταιρεία αισχροκερδούσε με ψεύτικες εκπτώσεις, είναι Νο1 στην ΕλλάδαΟ υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επέβαλε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Dixons South-East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», λόγω παραπλανητικών εκπτώσεων που αποκαλύφθηκαν κατόπιν ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Να σημειώσουμε πως η Dixons στην χώρα μας έχει στην ιδιοκτησία της την εταιρία Κωτσόβολος.

Βαριά καμπάνα στην Dixons (Κωτσόβολος)

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης «το πρόστιμο αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου του ν. 4177/2013 (περί παραπλανητικών εκπτώσεων). Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν υπό καθεστώς ανακοίνωσης μείωσης τιμής δεν περιλάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή μείωσης της τιμής».

Κώστας Σκρέκας «η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται»

Ο υπουργός ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται»

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών για παραπλανητικές εκπτώσεις


Πηγή

Διαβάστε επίσης: