Τα ζώα έχουν συναισθήματα – Αυτό το ελεφαντάκι έκλαιγε για 5 ώρες όταν το πήραν από τη μητέρα του

December 14, 2023
Τα ζώα αισθάνονται συναισθήματα – Το μωρό ελέφαντα έδακρυζε για πέντε ώρες όταν το απομάκρυναν από τη μητέρα του.

Τα ζώα έχουν συναισθήματα – Αυτό το ελεφαντάκι έκλαιγε για 5 ώρες όταν το πήραν από τη μητέρα του


Διαφ.

Έκλαιγε για 5 ώρες όταν το πήραν από τη μητέρα του (Εικόνες & Βίντεο)

 

Τρομοκρατημένοι οι υπάλληλοι της Προστατευόμενης περιοχής άγριων ζώων Shendiaoshan, που βρίσκεται στην επαρχία Shandong, αναγκάστηκαν πριν χρόνια να παρέμβουν όταν ένας θηλυκός ελέφαντας επιχείρησε να σκοτώσει το μωράκι της λίγο μετά τη γέννησή του.

width=640

Η μαμά ελέφαντας, άγνωστο για ποιο λόγο, προσπάθησε να πατήσει το παιδί της αμέσως μετά τον τοκετό, σε ένα ζωολογικό κήπο της Κίνας.

Οι κτηνίατροι αρχικά πίστεψαν ότι ήταν ατύχημα. Πήραν το μωράκι, περιποιήθηκαν τις πληγές του και δυο ώρες αργότερα, το επέστρεψαν στην μητέρα του. Εκείνη όμως και πάλι προσπάθησε να το πατήσει και να το σκοτώσει.

Τότε οι φύλακες του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να πάρουν το μωρό ελεφαντάκι μακριά από την μητέρα του.

Ήταν πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η μαμά δεν ήθελε το μωρό της. Το είχε καταλάβει με τον πιο σκληρό τρόπο και το ίδιο το παιδί της.

Τι έκανε το μωρό ελεφαντάκι στη συνέχεια; Έκλαιγε για 5 ολόκληρες ώρες και όσο και αν προσπάθησαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να το παρηγορήσουν, δεν τα κατάφεραν.

width=640

Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα, τότε ποιο είναι αυτό που θα μπορούσε να μας πείσει;

width=640

Για όλους αυτούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τα ζώα δεν αισθάνονται, ότι δεν νιώθουν φόβο πριν από τον θάνατο τους και ότι δεν έχουν συναισθηματικό επίπεδο παρόμοιο με αυτό των ανθρώπων, έρχεται αυτή η τραγική ιστορία να τους διαψεύσει.

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, χαίρονται, λυπούνται και επιδιώκουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν

Όλα τα μωρά, κάθε είδους, θέλουν να νιώθουν την στοργή και την αγάπη της μητέρας τους. Τα δάκρυα στα μάτια αυτού του μικρού ελέφαντα μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να λαμβάνουμε περισσότερο υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ζώων με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο οικοσύστημα.

width=640

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου, Το μωρό ελέφαντας ήταν πολύ αναστατωμένο και έκλαιγε για πέντε ώρες όσο και αν προσπαθήσαμε να το παρηγορήσουμε. Δεν μπορούσε να αντέξει τον αποχωρισμό του από τη μητέρα του, η οποία προηγουμένως προσπάθησε επανειλημμένα να το σκοτώσει.

Βίντεο 2013

 

dinfo


Πηγή

Διαβάστε επίσης: