Συγκινεί η Στάθα Καραϊβάζ για τη δολοφονία του συζύγου της: 25 λεπτά πριν του είπα το τελευταίο «σ’ αγαπώ»

December 14, 2023
Η Στάθα Καραϊβάζ προκαλεί συγκίνηση για τον βίαιο χαμό του συζύγου της, καθώς μόλις 25 λεπτά πριν του είχε πει την τελευταία φράση σ αγαπώ.

Συγκινεί η Στάθα Καραϊβάζ για τη δολοφονία του συζύγου της: 25 λεπτά πριν του είπα το τελευταίο σ’ αγαπώ


Διαφ.

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Καραϊβάζ, φιλοξενήθηκε στο πλατό του Mega Καλημέρα και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τη δολοφονία που πάγωσε το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2021, όταν ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός κάτω από το σπίτι του, χτυπημένος με 13 σφαίρες σε δολοφονική ενέδρα που είχε στηθεί εναντίον του.

Για το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα και τον δημοσιογραφικό κόσμο συνελήφθησαν δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών, τα οποία οδηγήθηκαν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Ήταν σαν μετωπική

Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε το 1987, το 1990 γίναμε ζευγάρι και έκτοτε τη ζωή μας τη σταμάτησαν οι 13 σφαίρες που έφαγε, που του έριξαν κάτω από το σπίτι μας. Ήμουν πάνω στο σπίτι, ενημερώθηκα από μια γειτόνισσα ότι κάτι γίνεται, γιατί τραβούσε φωτογραφίες, για να δώσει αποκλειστικό στον Γιώργο· και δυστυχώς ήταν πρωταγωνιστής ο ίδιος ο Γιώργος. Τα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν σαν μετωπική. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, αλλάζει η ζωή εντελώς είπε αρχικά η Στάθα Καραϊβάζ.

Δεν πέρασα από το στάδιο του θυμού. Δεν υπήρξε θυμός για εμένα. Ήταν δεδομένο ότι ο Γιώργος τους ενόχλησε, ενόχλησε ανθρώπους που είναι παραβατικοί και φοβήθηκαν ότι θα τους κάνει κακό με τη δημοσιοποίηση κάποιων θεμάτων, συμπλήρωσε.

Μου λείπει η αγάπη του

Για τη μεταξύ τους σχέση και την απώλειά του ανέφερε:

Αυτό που υπήρχε στην αρχή, και σήμερα υπάρχει, είναι η έλλειψή του, η έλλειψη της αγάπης του. Αυτό λείπει. Είχα την τύχη στα 21 μου να χάσω τον μπαμπά μου και στα 51 μου τον σύντροφό μου. Όταν έχασα τον μπαμπά μου, ένιωσα ότι έχασα το στήριγμά μου. Όταν έχασα τον Γιώργο μου, ένιωσα ότι έχασα τον δρόμο μου. Έμεινα μόνη μου και δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο δρόμος, που πρέπει να περπατήσω.

Φανερά συγκινημένη λέει πως ο χρόνος δε γιατρεύει την έλλειψη του συντρόφου της.

Δεν είναι κάτι το οποίο βελτιώνεται. Απλά από την απέραντη θλίψη, η οποία νεκρώνει όλες τις άλλες λειτουργίες, παγιώνεται η απώλεια. Αυτό είναι το πιο πικρό κομμάτι, ότι δε θα τον ξαναδώ. Η αγάπη του μου λείπει. Είμαι μια γυναίκα, που είμαι ευλογημένη στη ζωή μου, αγαπήθηκα πολύ. Με έχει γεμίσει αυτό, αλλά είναι και η μεγάλη μου απώλεια.

Οφείλω και πρέπει να προχωρήσω, να είμαι αυτό που άφησε πίσω του ο Γιώργος. Το παιδί μας το λατρεύω, αλλά ο Γιώργος είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι από το παιδί. Με τον Γιώργο ήμασταν και φίλοι εκτός από ζευγάρι. Στα 31 χρόνια που ήμασταν μαζί η αγάπη μας ήταν τόσο δυνατή που μπορούσε και ξεπερνούσε το οποιοδήποτε εμπόδιο. Αυτό που έχω στα αφτιά μου και το εύχομαι σε όλα τα ζευγάρια είναι η τρυφερότητα. Με έλεγε νανάκι λόγω του ύψους μου. Καθημερινά και πολλές φορές λέγαμε σ’ αγαπώ. Και αυτό δεν ήταν τυπικό. Φιλιόμασταν το πρωί και όταν ερχόταν από τη δουλειά. Ήταν ένας άνθρωπος που έφερνε λουλούδια και γλυκά στο σπίτι του.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως 25 λεπτά πριν τον σκοτώσουν του είπα σ’ αγαπώ. Όταν έφυγε από το στούντιο, με πήρε τηλέφωνο και εμείς έπρεπε να είμαστε με τον γιο μας σε έναν γιατρό. Συνέβη κάτι και δεν πήγαμε στον γιατρό. Με ρώτησε πού ήμασταν, μου είπε ότι πεινούσε και ότι θα επέστρεφε σε λίγο στο σπίτι μας. Άργησε ένα τέταρτο, που ήταν εντελώς συνεπής. Πίστευα ότι, επειδή ήταν Παρασκευή, θα είχε σταματήσει σε κάποιο ανθοπωλείο ή ζαχαροπλαστείο. Αυτό το τέταρτο ήταν νεκρός κάτω από το σπίτι μας… Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι σαν να σου ξεριζώνουν τα σωθικά. Είναι μεγάλη ανατροπή.

Όσο για τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον θάνατό του;

Τα πρώτα Χριστούγεννα που περάσαμε, τα πρώτα γενέθλια του παιδιού μας.

Κλείνοντας, θέλησε να περάσει ένα μήνυμα:

Αυτά τα ζευγάρια τα οποία… η καθημερινότητα μας φθείρει και πιανόμαστε από μικρολεπτομέρειες, ας κοιτάξει ο ένας τον άλλον, η αγάπη είναι το μόνο που μένει. Όλα τα άλλα φεύγουν και η αγάπη είναι το πιο όμορφο και ιερό, που μπορούμε να έχουμε στη ζωή μας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: