Το νέο διώροφο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, αξίας 650.000 ευρώ: «Δεν είναι μαύρο χρήμα, αγοράστηκε με δάνειο»

December 15, 2023

Το νέο διώροφο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, αξίας 650.000 ευρώ: «Δεν είναι μαύρο χρήμα, αγοράστηκε με δάνειο»Εντυπωσιακό το σπίτι στο οποίο μένει η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, το οποίο αγόρασε μέσω δανείου, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που το όνομα της Εύας Καϊλή ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να προφυλακίζεται για τέσσερις μήνες.

Με ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι της κατηγορούν τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (που θεωρείται ο “εγκέφαλος” του σκανδάλου) ότι ενέπλεξε την πελάτισσά τους για να “σώσει” τη σύζυγο και την κόρη του.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα κατασχεθέντα χρήματα, ενώ εξαπολύουν πυρά κατά του ανακριτή της υπόθεσης Μισέλ Κλαιζ, κατηγορώντας τον για απάνθρωπες συμπεριφορές και απομόνωση της Εύας Καϊλή.

Το διώροφο σπίτι που έχει η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, κοστίζει 650.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι της πολιτικού απαντούν στα δημοσιεύματα που άφηναν αιχμές για το σπίτι που είχε αγοράσει με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, ενάμιση μήνα πριν ξεσπάσει το Qatargate.

Συγκεκριμένα, η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart μιλούσε για την αγορά ενός διώροφου διαμερίσματος από το ζευγάρι έναντι 650.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι βελγικές Αρχές υποπτεύονται ότι επρόκειτο για ξέπλυμα μέρους των μετρητών που πήρε ο Τζιόρτζι από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντά τους εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

“Το σπίτι που αγοράσθηκε στις Βρυξέλλες αποκτήθηκε με διατραπεζικές χρηματικές καταβολές, προερχόμενες από δάνειο και τους μισθούς της Εύας Καϊλή και του πρώην συντρόφου της. Ολες οι άλλες ερμηνείες είναι συκοφαντικές” απαντούν οι δικηγόροι της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής , ενεπλάκη στην δίνη μίας πολιτικοδικαστικής περιπέτειας, που βαπτίστηκε από μέσα ενημέρωσης ως Qatargate. Μέσα σε αυτό το διάστημα κορυφαία μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν μέσα από την δικογραφία τα εξης:

1) Το επίσημο πόρισμα της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ενέπλεκε στην υπόθεση γνωστή Βελγίδα ευρωβουλευτή, στενή συνεργάτιδα του Παντσέρι.

2) Στην αρχική του κατάθεση στις αρχές ο Παντσέρι ανέφερε ως εμπλεκόμενη επίσης την ίδια Βελγίδα ευρωβουλευτή και ,όπως προκύπτει από έγγραφο της δικογραφίας ,κατόπιν πιέσεων και απειλών να διωχθούν η γυναίκα και η κόρη του, ο Παντσέρι ενέπλεξε την Εύα Καϊλή , “ξεχνώντας” την Βελγίδα ευρωβουλευτή

3) Οι διάλογοι -στην οικία-του Παντσέρι με τον Τζιόρτζι, που κατέγραψε η αστυνομία, αποδεικνύουν ότι ο Παντσέρι αποθήκευε προσωρινά, μέχρι να τα παραλαμβάνει ο ίδιος ,μέρος των χρημάτων του και στην κατοικία που διέμεναν η Καϊλή με τον Τζιόρτζι. Συμπερασματικά από τις νόμιμες ηχογραφήσεις αποδεικνύεται ότι τα χρήματα ανήκαν στον Παντσέρι. Ενισχυτικό αυτού του στοιχείου είναι ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα κατασχεθέντα χρήματα.

Για “παραπληροφόρηση” κάνουν λόγο οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, σχετικά με την υπόθεση Κατάρ

4) Από e-mail προκύπτει ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τότε αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή λάμβανε κατευθύνσεις και εφάρμοζε την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το Κατάρ και άλλες χώρες, στα πλαίσια της ευρωκοινοβουλευτικής διπλωματίας. Συνιστά σκόπιμη παραπληροφόρηση ότι η Εύα Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα όσον αφορά το Κατάρ.

5) Παραιτήθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης Μισέλ Κλαιζ, όταν ο Τύπος αποκάλυψε ότι ο γιος του με το γιο της άνω Βελγίδας ευρωβουλευτού, εχουν κοινή εταιρεία που εμπορεύεται κάνναβη.

6) Σκιές αμφιβολίας κατακλύζουν την αμεροληψία του ανακριτού Μισελ Κλαιζ, όταν κάποιος αναλογιστεί τα όσα συνέβησαν στην ανάκριση επί των ημερών του, με καθ υπόδειξη ομολογία του Παντσερι ως μνημονεύεται ανωτέρω, απάνθρωπες συμπεριφορές , απομόνωση της Εύας Καϊλή.

7)Εφόσον ασκήθηκε δίωξη για σοβαρά αδικήματα για ποιο λόγο, δεν έγινε εγκαίρως έρευνα στο σπίτι της Βελγίδας ευρωβουλευτού, ούτε καν ανακρίθηκε έως σήμερα, παρότι υπόκειται στο Βελγικό δίκαιο και από τις τηλεφωνικές καταγραφές που διεξήγαγε η αστυνομία και τα μηνύματα του Παντσέρι προέκυψε η στενή συνεργασία τους;; Υπάρχει καταιγίδα και άλλων στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητα της Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα δελτίο τύπου.

Ενώ καταρρέει η κατηγορία σε βάρος της Εύας Καϊλή, τα ίδια κέντρα διαρρέουν σε εφημερίδες αστείες πληροφορίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να δολοφονήσουν ηθικά την Εύα Καϊλή. Επ’ αυτών οι απαντήσεις μας είναι οι εξής :

Η απάντηση των δικηγόρων για το σπίτι της Εύας Καϊλή

α) Το σπίτι που αγοράσθηκε στις Βρυξέλλες αποκτήθηκε με διατραπεζικές χρηματικές καταβολές, προερχόμενες από δάνειο και τους μισθούς της Εύας Καϊλή και του πρώην συντρόφου της. Ολες οι άλλες ερμηνείες είναι συκοφαντικές.

β) Οι ευρωβουλευτές δέχονται αιτήματα ανθρώπων για την επίλυση προβλημάτων, που άπτονται στην επαγγελματική τους δραστηριότητα , στο πλαίσιο αυτής της κοινότοπης πραγματικότητας που ονομάζεται πολιτική, προσπάθησε να βοηθήσει συμπολίτες της χωρίς ποτέ να λάβει ούτε 1 ευρώ, όπως έχει προκύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο των αρχών σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

γ) Ενώ βρισκόταν η Εύα Καϊλή στο Κατάρ, σε επίσημη αποστολή, έχοντας δίπλα της συνεργάτες της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου προσκαλούσε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες για να παραβρεθούν στήν τελετή έναρξης και στούς αγώνες, έτσι απευθύνθηκαν στην Εύα Καϊλή για να μεταφέρει σχετική πρόσκληση στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ουδέποτε μπορούσε να διανοηθεί ότι στο μέλλον αυτό το περιστατικό θα ήταν… στοιχείο ενοχής της για ύποπτες σχέσεις με το Κατάρ.

Εδώ η λογική σταματάει!”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: