«Ο Θεός δεν αδικεί κανέναν. Αυτός που φαίνεται μικρότερος στη ζωή, ίσως είναι ο μεγαλύτερος στην βασιλεία των ουρανών»

December 15, 2023

«Ο Θεός δεν αδικεί κανέναν. Αυτός που φαίνεται μικρότερος στη ζωή, ίσως είναι ο μεγαλύτερος στην βασιλεία των ουρανών»Όσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεός υπάρχει εκεί έξω και τους προστατεύει, δεν θα έπρεπε να αισθάνονται ποτέ αδικημένοι στη ζωή τους. Όπως αναφέρει πηγή της εκκλησίας:

«Ο Θεός δεν αδικεί κανέναν, αυτός που φαίνεται μικρότερος στην ζωή, μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος στην βασιλεία των ουρανών.

Τώρα αρκετοί πιστεύουν ότι αδικήθηκαν μέσα στην ζωή, γιατί δεν ξέρουν το θέλημα του Θεού, δεν ξέρουν ότι ο Κύριος μας δεν θέλει να συγκεντρώνουμε πλούτη και ανέσεις.

Ο Κύριος μας θέλει να φυλάξουμε καλά τις εντολές του, και να τις εφαρμόσουμε μέσα στην ζωή μας, δεν θέλει απλώς να τις ακούσουμε, γιατί έτσι δεν καρποφορεί τίποτα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι με το να έχουμε πλούτη αυτομάτως έχουμε και καθήκον να βοηθάμε τον πλησίον μας, γιατί ο πλούτος θα είναι το βάρος το οποίο θα τους κατηγορεί, αλλά με την ανάλογη παροχή βοήθειας στους φτωχούς, θα μπορέσουν να αθωωθούν από αυτά που τους βαραίνουν.

Με λίγα λόγια ο πλούτος είναι ένα μεγάλο βάρος, και θέλει καλή αξιοποίηση προς τους φτωχούς, ενώ ο φτωχός δεν θα έχει καμία ενοχή, και δεν θα έχει το βάρος της αξιοποίησης.

Τώρα θα πουν πολλοί, ας τα είχα και θα τα έδινα παντού, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί ο πλούτος είναι μεγάλη πρόκληση, και θα προκαλέσει δυστυχία στο τέλος σε όποιον δεν καταφέρει να τα αξιοποιήσει».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: