Έγινε το θαύμα για τον 13χρονο Βασίλη: Επέστρεψε στο σχολείο 3 μήνες μετά το ατύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο

December 16, 2023

Έγινε το θαύμα για τον 13χρονο Βασίλη: Επέστρεψε στο σχολείο 3 μήνες μετά το ατύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο


Διαφ.

Στο σχολείο επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, ο 13χρονος Βασίλης, που είχε τραυματιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου, πέφτοντας από μεγάλο ύψος μέσα στο σχολείο του, το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες ο μικρός Βασίλης είναι και πάλι με τους συμμαθητές και τους καθηγητές του, έχοντας καταφέρει μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις να σταθεί στα πόδια του και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το ατύχημά του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για ένα μικρό παιδί που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του για να πάει σχολείο και βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

«Να μην ξανασυμβεί ποτέ και σε κανέναν…»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κάγκελα, μαζί με αυτό που υποχώρησε με συνέπεια να βρεθεί στο κενό ο 12χρονος, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και επιπλέον θα διερευνηθεί και δικαστικά από τη νομική εκπρόσωπο της οικογένειας.

«Αυτό που ζητάμε είναι να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα παιδί», λέει στο LamiaReport η κα Άννα, μητέρα του μικρού Βασίλη. «Αυτό που συνέβη στο δικό μας παιδί, θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλα παιδιά. Ο Βασίλης ήταν μαζί με δύο συμμαθητές του. Αυτός ακούμπησε στο κάγκελο που έπεσε και τα άλλα δύο παιδιά στα διπλανά. Έτυχε στο παιδί μου. Για αυτό επιμένουμε ότι προέχει ο έλεγχος και η συντήρηση των σχολικών κτιρίων».

Όπως περιγράφει η κα Άννα, «ο Βασίλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Στο συγκεκριμένο σχολείο, ήταν πρωτάκι. Δεν γνώριζε ότι υπήρχε κίνδυνος στα κάγκελα, αλλά δεν έκανε και κάτι απλά ακούμπησε και βρέθηκε στο κενό, όπως επιβεβαιώνουν τα παιδιά που ήταν δίπλα του».

Μέσα στην κακή του τύχη ο μικρός, κατόρθωσε να πέσει με τα πόδια. Θα μπορούσε όλα να ήταν πολύ χειρότερα σε διαφορετική περίπτωση. Ακόμη και έτσι όμως από τόσο μεγάλο ύψος, χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις στα πόδια του και ένα χειρουργείο στη μέση.

«Μπροστά του όμως υπάρχει ακόμη δρόμος. Μετά τα Χριστούγεννα θα χειρουργηθεί και πάλι για να αφαιρεθεί το σίδερο από το πόδι του, ενώ μεγαλώνοντας θα πρέπει να ξαναμπεί σε χειρουργείο για την αλλαγή μοσχεύματος», σημειώνει η κα Άννα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: