Έφυγε η “αρχόντισσα των υποδημάτων”: Πένθος στην κοσμική Αθήνα για τη Μαρίνα Λεμονή, αυτή είναι η αιτία θανάτου

December 17, 2023

Έφυγε η “αρχόντισσα των υποδημάτων”: Πένθος στην κοσμική Αθήνα για τη Μαρίνα Λεμονή, αυτή είναι η αιτία θανάτουΗ Μαρίνα Λεμονή έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, επί τρία χρόνια και δυστυχώς “έφυγε” από τη ζωήμ βυθίζοντας στο πένθος τον σύζυγό της, Κομνηνό Λεμονή, τους τρεις γιους και τα εγγόνια της.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε, μέσω των social media, ο γιος της, Αλέξανδρος Λεμονής, γράφοντας «Αγαπημένη μου μανούλα, έφυγες αθόρυβα, όπως έζησες όλη σου τη ζωή. Κυρία. Είχες τον σεβασμό και την αγάπη όλων. Μανούλα μας, για τον πατέρα, τα εγγόνια και τα παιδιά σου δεν θα φύγεις ποτέ από κοντά μας. Θα είσαι πάντα δίπλα μας στην καρδιά μας, στο μυαλό μας, παντού, όπου και να πηγαίνουμε. Σε αγαπώ. Σε αγαπώ. Σε αγαπώ…».

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Μαρίνα Λεμονή

Στην κηδεία της, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι, παλιοί συνεργάτες και παλιές πωλήτριες των καταστημάτων Καλογήρου, καθώς στάθηκε και στο πλευρό όλων των εργαζομένων στα δεκάδες καταστήματα της φίρμας.

Η Μαρίνα Λεμονή ήταν η ψυχή του οίκου, στα χρόνια της δόξας, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες συμφωνίες, τους δειγματισμούς και τις παραγγελίες, επιβλέποντας ακόμα και το ντεκόρ στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Ήταν αγαπητή απ’ όλους, αφού τους εξυπηρετούσε η ίδια όλους, στο κατάστημα του οίκου Καλογήρου στο Κολωνάκι, ενώ ήταν και καταπληκτική οικοδέσποινα, ξακουστή στην κοσμική Αθήνα για τα δείπνα και τα πάρτι που οργάνωνε, στα φιλόξενα σπίτια της στην Εκάλη, στη Σίφνοκαι στο ησυχαστήριό της στη Βυτίνα.

Το 1890, μεταξύ των οδών Ερμού και Καραγεώργη Σερβίας, εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα Καλογήρου, με ιδρυτή και ιδιοκτήτη τον Στέλιο Τριανταφύλλου, που έγινε ο προσωπικός υποδηματοποιός της βασιλικής οικογένειας.

Το 1910, το κατάστημα μεταφέρθηκε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου τα ηνία πέρασαν στα χέρια του Κομνηνού Λεμονή, ανιψιού του ιδρυτή. Το 1940 τη σκυτάλη πήρε η κόρη του Αννα, μαζί με τον σύζυγό της Φραγκίσκο Λεμονή, ασυρματιστή του εμπορικού ναυτικού.

Ο Φραγκίσκος Λεμονής έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εμπορικό ναυτικό και με αποφασιστικότητα στάθηκε δίπλα στη γυναίκα του. Στην πορεία, συγκεκριμένα το 1979, τα ηνία της φίρμας Καλογήρου πήρε ο γιος τους Κομνηνός Λεμονής με αρωγό τη σύζυγό του Μαρίνα Λεμονή – Βάρδα.

Πέθανε η Μαρίνα Λεμονή

Πέθανε η Μαρίνα Λεμονή


Πηγή

Διαβάστε επίσης: