Τον πυροβόλησαν & δεν πήρε χαμπάρι: 21χρονος φοιτητής πάρταρε επί 4 μέρες με μία σφαίρα σφηνωμένη στον.. εγκέφαλο

January 23, 2024

Τον πυροβόλησαν & δεν πήρε χαμπάρι: 21χρονος φοιτητής πάρταρε επί 4 μέρες με μία σφαίρα σφηνωμένη στον.. εγκέφαλο


Διαφ.

Ένας 21χρονος φοιτητής στη Βραζιλία, είχε μία σφαίρα στο κεφάλι και το συνειδητοποίησε τέσσερις μέρες αργότερα.

Ειδικότερα, ο Mateus Facio γλέντησε εν αγνοία του για τέσσερις ημέρες, με μια σφαίρα σφηνωμένη στον εγκέφαλό του, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ο Facio, αρχικά πίστεψε ότι τον χτύπησε πέτρα, αφού ένιωσε μια σύγκρουση στο κεφάλι του, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό, όταν η αιμορραγία σταμάτησε γρήγορα.

Ο 21χρονος φοιτητής διασκέδαζε τέσσερις μέρες με τη σφαίρα στο κεφάλι

Πέρασε τις επόμενες ημέρες με φίλους, διασκεδάζοντας και κολυμπώντας ακόμη και στον ωκεανό, χωρίς να έχει καμία επίγνωση της σοβαρότητας του τραυματισμού του.

Όταν όμως ζήτησε ιατρική βοήθεια, λόγω σπασμών στο δεξί του χέρι, μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι μια σφαίρα είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του και ακολούθησε μια επείγουσα δίωρη επέμβαση για τη διάσωση της ζωής του, την οποία ακολούθησαν δύο ημέρες στην εντατική.

Ο νευροχειρουργός Flavio Falcometa, ο οποίος χειρούργησε τον Facio, υπογράμμισε «μέρος της σφαίρας διαπέρασε τον εγκέφαλό του, προκαλώντας συμπίεση στην περιοχή αυτή και οδηγώντας σε ακούσιες κινήσεις του χεριού του» και πρόσθεσε ότι η θέση της σφαίρας ήταν επικίνδυνα κοντά στο να προκαλέσει πιο σοβαρή βλάβη, όπως παράλυση ενός χεριού ή της μιας πλευράς του σώματος.

Θαύμα η επιστροφή του 21χρονου φοιτητή στην κανονική ζωή του

Η ιατρική ομάδα είναι αισιόδοξη για την ανάρρωση του Facio και προβλέπει ότι θα μπορούσε να επανέλθει στην κανονική του ζωή μέσα σε 20 έως 30 ημέρες, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον πυροβολισμό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: