«Αυτοδημιούργητος» εκατομμυριούχος απoκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του

January 22, 2024

«Αυτοδημιούργητος» εκατομμυριούχος απoκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του


Διαφ.

Ένας Νεοϋορκέζος μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του καθώς η ευρημαστικότητά του από τα 14 μόλις χρόνια τον έκανε εκατομμυριούχο.

 

«Η επιτυχία σπάνια είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει εν μία νυκτί – είναι το αποτέλεσμα συνεπούς προσπάθειας με την πάροδο του χρόνου», υπογράμμισε ο επιχειρηματίας Lucas Roitman στην Jam Press.

Ενώ πολλοί από τους φίλους του απολάμβαναν παραδοσιακές ασχολίες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Λούκας Ρόιτμαν ήταν στο δωμάτιό του δημιουργώντας και δημοσιεύοντας το δικό του viral διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Ο δρόμος για να γίνεις εκατομμυριούχος

Ως έφηβος ανέπτυξε επίσης το Airhand, ένα επαναστατικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με κινήσεις των χεριών τους, όπως δείχνοντας ένα αντικείμενο στην οθόνη και «μαζεύοντας» αντικείμενα ανοίγοντας και κλείνοντας τα χέρια τους.

Η επιδίωξή του απέδωσε γρήγορα καρπούς – το καινοτόμο δημιούργημά του πουλήθηκε για εκατομμύρια σε μια πολυεθνική εταιρεία. Ο Ρόιτμαν συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, και πρόσφατα πούλησε την νεοσύστατη εταιρεία του Adia Robotics drone στην Apple έναντι 55 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η New York Post .

Ο ίδιος πιστώνει την επιτυχία του σε τέσσερις συνήθειες που απέκτησε από μικρός και τον οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.

Επιμονή

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Ρόιτμαν λέει ότι έμαθε την πραγματική δύναμη της επιμονής εκεί, όπου έπρεπε να αποδεχτεί τις πολιτισμικές αλλαγές καθώς και τις ακαδημαϊκές προσαρμογές.

«Η αποδοχή αυτών των προκλήσεων ήταν ζωτικής σημασίας», εξήγησε ο Ρόιτμαν.

«Στο Στάνφορντ, όχι μόνο απέκτησα μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, αλλά έμαθα και τη σημασία της ανθεκτικότητας» συνέχισε. «Δεν πρόκειται απλώς για την αντοχή σε δύσκολες στιγμές, αλλά και την δυνατότητα να δεις εξέλιξη και ευκαιρίες μέσα από αυτές».

Ατελείωτη περιέργεια

Το τεχνολογικό μυαλό πιστώνει το πάθος, την περιέργεια και την ικανότητά του να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της καριέρας του.

«Ήταν το βαθιά ριζωμένο πάθος και η περιέργειά μου που ώθησαν τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας», δήλωσε ο εκατομμυριοχος. «Είναι αυτή η αμείλικτη ορμή που εμπνέει τη συνεχή θέληση για μάθηση και προσαρμογή, απαραίτητη στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο».

Καινοτομία

Το να έχετε κάτι μοναδικό να προσφέρετε είναι επίσης το κλειδί, επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ταυτότητα και να ξεχωρίσετε με κάτι πραγματικά εξαιρετικό, λέει ο Ρόιτμαν.

«Οι σημερινοί έφηβοι είναι εξοπλισμένοι με απαράμιλλη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να πειραματιστούν, να μάθουν και να καινοτομήσουν – οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό», συμβουλεύει.

Ισορροπία

Αν και η δουλειά τον κρατάει πολύ απασχολημένο, ο Ρόιτμαν υποστηρίζει ότι φροντίζει να βρίσκει χρόνο για τα χόμπι του, τα οποία περιλαμβάνουν χορό σάλσα, αναρρίχηση, πιάνο και extreme σπορ.

«Συχνά χαλαρώνω παίζοντας πιάνο, το οποίο με βοηθά να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ ξανά», δήλωσε. «Το να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου με κρατάει προσγειωμένο, υπενθυμίζοντάς μου τη σημασία της διατήρησης μιας ολοκληρωμένης ζωής», υπογράμμισε.

«Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα είναι σημαντική», συμβουλεύει επίσης ο εκατομμυριούχος. «Η απάντηση είναι απλή – αγαπήστε αυτό που κάνετε και η ισορροπία θα σας βρει», δήλωσε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: