“Μην τους ξαναπαίξετε”: Μαθηματικός αποκαλύπτει τους “απαγορευμένους” αριθμούς αν θέλετε να κερδίσετε το Τζακ-ποτ

January 25, 2024

“Μην τους ξαναπαίξετε”: Μαθηματικός αποκαλύπτει τους “απαγορευμένους” αριθμούς αν θέλετε να κερδίσετε το Τζακ-ποτ


Διαφ.

Είστε και εσείς από αυτούς που επιλέγουν συναισθηματικά τους αριθμούς στη λοταρία; Πολλοί από εμάς επιλέγουμε επετείους, γενέθλια και σημαντικές ημερομηνίες για να δώσουν λίγη επιπλέον τύχη στα δελτία τους. Ωστόσο, ενώ τα ψηφία μπορεί να σας φαίνονται καλός οιωνός, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να λιγοστέψουν τις πιθανότητές σας να κερδίσετε πολλά χρήματα.

Και ένας ειδικός αποκάλυψε το γιατί. Ο Francisc Csiki, μαθηματικός και ειδικός στα τυχερά παιχνίδια, επεσήμανε ότι πιθανότατα θα πρέπει να μοιράσετε τα κέρδη σας με αρκετά άτομα εάν πετύχετε το τζάκποτ.

«Η εξήγηση είναι απλή. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ προσωπικοί για εσάς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μοιραστείτε τους τυχερούς σας αριθμούς με χιλιάδες άλλους παίκτες. Επιπλέον, οι τυχεροί αριθμοί, οι ημερομηνίες γέννησης ή άλλοι τέτοιοι συνδυασμοί συνήθως καλύπτουν ένα μικρό εύρος πιθανοτήτων» είπε.

Ο Francisc αποκάλυψε ότι η επιλογή διψήφιων αριθμών μεγαλύτερων από το 31 είναι καλή ιδέα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα 32 και άνω δεν θα συμπεριληφθούν στις ημερομηνίες γενεθλίων.

Έτσι, αν και οι αριθμοί που βγαίνουν είναι εντελώς τυχαίοι, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να πάρετε ένα μεγαλύτερο μερίδιο επιλέγοντας αριθμούς που είναι λιγότερο συνηθισμένοι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: