Γιώργος Λαμπάτος: Με λυγμούς στον αέρα για τη νέα του ζωή – Το τηλέφωνο μου άρχισε επιτέλους να χτυπάει για δουλειά, είπε

January 24, 2024

Γιώργος Λαμπάτος: Με λυγμούς στον αέρα για τη νέα του ζωή – Το τηλέφωνο μου άρχισε επιτέλους να χτυπάει για δουλειά, είπε


Διαφ.

Λύγισε όταν μιλούσε για τη μεγάλη στήριξη που έλαβε, ύστερα από την εξομολογητική του συνέντευξη για τη ζωή του στην ανέχεια (βίντεο)

 

Ο Γιώργος Λαμπάτος δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε με την ιστορία του. Η συνέντευξη που έδωσε στην Espresso για τη ζωή του στο υπόγειο των 15 τμ, με μηνιαίο εισόδημα 220 ευρώ τον μήνα, έμελλε να αλλάξει σχεδόν τα πάντα για τον μέχρι πρόσφατα, άνεργο ηθοποιό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Λαμπάτος αποκάλυψε ότι δέχτηκε πρόταση από το θέατρο και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Γιώργος Λαμπάτος είπε στην εκπομπή: «Οι εξελίξεις είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστες, μέσα σε δυο μέρες τα πράγματα άλλαξαν προς άλλη κατεύθυνση. Το τηλέφωνο μου άρχισε επιτέλους να χτυπάει για δουλειά. Δέχθηκα πρόταση και για θέατρο και για ταινία. Ανυπομονώ να ανέβω ξανά στο σανίδι και να εισπράξω το χειροκρότημα του κόσμου».

Όσο για το σπίτι που του παραχώρησε η οικογένεια του ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου, τόνισε: «Δεν θέλω να πω πολλά για τη δωρεά της οικογένειας του Γιώργου Βασιλείου, είναι ταπεινοί άνθρωποι. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και ήθελαν να το κάνουν στη μνήμη του».

Όσον αφορά στη δικαστική διαμάχη του με τον Μάρκο Σεφερλή, ο Γιώργος Λαμπάτος είπε: «Έχουν δεσμευτεί κάποια χρήματα, είναι δύσκολο για εμένα γιατί δεν έχω πολλούς οικονομικούς πόρους. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως να αλλάξει αυτό και να είμαι ελεύθερος. Δεν έχω μιλήσει με τον Μάρκο Σεφερλή, μπορεί να είπα κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να πω. Απλά ήταν η αγωνία να φωνάξω με κάποιον τρόπο ότι είμαι και εγώ εδώ».

Η στροφή 180 μοιρών μέσα σε 5 μέρες

Μέσα σε πέντε μέρες, η ζωή του Γιώργου Λαμπάτου άλλαξε. Η ιστορία του προβλήθηκε στα περισσότερα από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Ο ίδιος επιβεβαίωσε στην Espresso, ότι η οικογένεια του ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου του παραχώρησε μια γκαρσονιέρα. Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει να δέχεται προτάσεις για δουλειά από μουσικά μεζεδοπωλεία, μιας και παίζει κιθάρα, στα δυτικά προάστια, αλλά και από θέατρα της Αθήνας.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ζωή μου άλλαξε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο άμεσο τρόπο λόγω δημοσιότητας. Κάθε μέρα και κάποιος άλλος φύλακας άγγελος εμφανίζεται στη ζωή μου. Τελικά η ανθρωπιά δεν χάθηκε». Αυτά είναι τα λόγια του για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου.

Μέσω Facebook το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, ο ηθοποιός ανέβασε ένα καθόλου τυχαίο τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου. Το κομμάτι λέει «για κάποιο λόγο γίναν όλα» – φράση που θα μπορούσε να περιγράψει τη στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Με δημοσίευμα της Espresso τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού, Γιώργου Βασιλείου, αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον Γιώργο Λαμπάτο μια γκαρσονιέρα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, προκειμένου να είναι πιο βιώσιμος ο χώρος που ο ίδιος ζει. Μέχρι πρόσφατα, ο άνεργος ηθοποιός ζούσε σε ένα υπόγειο 15 τμ. «Είναι αλήθεια, και νιώθω τόσο λίγος μπροστά σε αυτή τη μεγαλοψυχία όλων αυτών των ανθρώπων που δεν ξέρω πώς θα τους ξεπληρώσω» δήλωσε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Η ζωή στο υπόγειο με 220 ευρώ τον μήνα

Ο Γιώργος Λαμπάτος αποκάλυψε τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει τα τελευταία χρόνια και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα Espresso, λέγοντας αρχικά: «Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου.

Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα».

Ο Γιώργος Λαμπάτος τόνισε πως: «Δουλειά ζητάω, όχι ελεημοσύνη. Επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ το μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Δεν έχω χτυπήσει καμία πόρτα. Ντρέπομαι και δεν αισθάνομαι καλά να μιλήσω για όλα όσα βιώνω. Το επόμενο όμως βήμα είναι είτε να ζητήσω βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού, είτε να μείνω στο δρόμο. Έφτασα στο σημείο να χάσω την αξιοπρέπειά μου και να πέσω πολύ χαμηλά. Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου, γιατί βλέπω την αδικία και βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τοίχο».

Ο Γιώργος Λαμπάτος ανέφερε επίσης: «Οι γονείς μου μού άφησαν ένα σπιτάκι στην Πρέβεζα, το οποίο είναι υποθηκευμένο. Με την τράπεζα έκανα έναν διακανονισμό να δίνω 110 ευρώ το μήνα για να το σώσω και να έφευγα να πήγαινα εκεί να μείνω. Όμως πώς να το σώσω όταν το μήνα παίρνω 220 ευρώ; Κι έτσι το μόνο που έχω είναι όσα έχω εδώ μέσα σε αυτό το υπόγειο».

Στο τέλος της συνέντευξης, τόνισε πως: «Αυτό που με κρατάει στη ζωή είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει».

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: