Καταπέλτης η Εισαγγελέας στη δίκη Πισπιρίγκου: «Το είχε δηλητηριάσει το παιδί! Έπρεπε να ουρλιάξει όταν την είδε να πεθαίνει»

January 25, 2024

Καταπέλτης η Εισαγγελέας στη δίκη Πισπιρίγκου: «Το είχε δηλητηριάσει το παιδί! Έπρεπε να ουρλιάξει όταν την είδε να πεθαίνει»


Διαφ.

Η δίκη Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη, με τα όσα είπε η εισαγγελέας, η οποία έφτασε στην ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και περιέγραψε ότι το πρωί της 11ης Απριλίου, η μικρή Τζωρτζίνα ήταν σε καλή γενική κατάσταση, με εξαίρεση μια μικρή δυσκοιλιότητα.

Όπως υπογράμμισε η εισαγγελέας «κανένας εκείνη την ημέρα δεν είπε ότι το παιδί είχε κάτι, ούτε η μητέρα, ούτε ο πατέρας. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, επέστρεψε η κατηγορούμενη να μείνει με το παιδί. Στις 6 το απόγευμα, ακούστηκε το κουδούνι από το θάλαμο. Τη στιγμή που η Τζωρτζίνα είχε χάσει τις αισθήσεις της, η κατηγορούμενη μιλούσε στο τηλέφωνο. Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφείο των γιατρών, δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί, μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη».

Όσον αφορά το ζήτημα της έγκαιρης ή μη έλευσης του αναισθησιολόγου Χασαποπουλου, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι «τι σημασία έχει αυτό; Ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο που εμπόδιζε την ανάνηψη γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο».

Κατά τη δίκη Πισπιρίγκου, η εισαγγελέας ξέσπασε αναφερόμενη στην επίθεση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, που είχε επιτεθεί στον αναισθησιολόγο, επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών, σημειώνοντας «αλίμονο στην κοινωνία μας, αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη, γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό; Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πως είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο. Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο».

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη Πισπιρίγκου

Όσον αφορά τη σχέση του ζευγαριού, κατά την διάρκεια της περιπέτειας της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας τόνισε ότι η κατηγορούμενη «είχε το νου της στον κ. Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει τη βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, έχει χάσει δυο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της, που νοσηλεύεται, να μη λέει ψέμματα στο μπαμπά της ότι θέλει να τον δει, γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;».

Σχετικά με το τηλεφώνημα στο δικηγόρο της, αντί του Μάνου Δασκαλάκη, μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας ανέφερε «είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πως επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω, γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;».

Για τα μηνύματα της κατηγορούμενης, που απειλούσε τον Μανό Δασκαλάκη ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, η εισαγγελέας είπε ότι «ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; ΕΙΝΑΙ ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια, που η μάνα του του έχει πει τέτοια πράγματα, που έχει ζήσει ένταση και έχει πλαντάξει στο κλάμα! Το είχε δηλητηριάσει το παιδί! Ρωτάμε γιατί ήταν σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση;».

Μάλιστα, διάβασε το μήνυμα του Δασκαλάκη προς την Πισπιρίγκου, στη δικαστική αίθουσα για τη δίκη Πισπιρίγκου, στο οποίο της γράφει «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;» και όπως υπογράμμισε η εισαγγελέας, η κατηγορούμενη δεν απάντησε, αλλά το μήνυμα ήταν σοκαριστικό, προσθέτοντας «τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;».

Από την εικόνα του παιδιού μετά το επεισόδιο της Κυριακής, η εισαγγελέας επεσήμανε για την κατηγορούμενη ότι «ή την είχε αντιληφθεί, γιατί είδε και ένα τίναγμα όπως στη Μαλένα και δεν την νοιάζει, ή δεν την αντιλήφθηκε. Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε! Δεν την άκουσε κανείς! Οι γιατροί είπαν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο από τη μύτη του παιδιού. Εκείνη είπε ότι μπορεί να μετακινήθηκε από το τράνταγμα. Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δε γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το κουνήσει, κάτι! Μας είπε ιατρικές πράξεις δεν κάνω, αλλά δεν ούρλιαξε, δεν έκανε τίποτα».

Για την εισαγγελέα, η κλινική εικόνα της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, εξηγεί ότι «αν η κατηγορούμενη είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς εγκαίρως, το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει το εγκεφαλικό οίδημα που εμφανίστηκε μετά από τρεις ημέρες. Εμείς δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς κατέρρευσε η μικρή Τζωρτζίνα, γιατί η περιγραφή της κατηγορούμενης δε συνάδει με πρόωρα συμπτώματα ανακοπής. Όπως είπε ο κ. Χασαπόπουλος “πολλή θεατρική περιγραφή”».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: