Σε δύσκολη θέση ο Κοψιάλης: Η ΓΑΔΑ ζητά εξηγήσεις για το βίντεο της σύλληψης του 43χρονου μετά τις αντιδράσεις

January 30, 2024

Σε δύσκολη θέση ο Κοψιάλης: Η ΓΑΔΑ ζητά εξηγήσεις για το βίντεο της σύλληψης του 43χρονου μετά τις αντιδράσεις


Διαφ.

Ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ ζητά εξηγήσεις από τους ανωτέρους των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά, με βάση πληροφορίες του protothema.gr. Η αφορμή αυτή είναι το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube και καταγράφει κάθε στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης.

Το εν λόγω υλικό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς οδήγησε σε ερωτηματικά σχετικά με το πώς είναι δυνατόν ένας πολίτης να καταγράφει με κάμερες την επιχείρηση της αστυνομίας. Αναμένονται εξηγήσεις από τους αστυνομικούς σχετικά με την παραβίαση της ασφάλειας και την παρουσίαση του επεισοδίου σε ένα τέτοιο μέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον συγκεκριμένων αστυνομικών μετά τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

«Οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους»

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης φιλοξενήθηκε ζωντανά στο Happy Day σήμερα και μίλησε για την συγκεκριμένη υπόθεση. «Έτσι θα αποθαρρυνθεί ένας παιδόφιλος, θα το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά κι αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να κοιτούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Υπάρχουν παιδιά που ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους για κάτι τέτοιο. Αν δεν το πουν σε εκείνους, καλό θα ήταν να το πουν στον αδελφό τους, στον καθηγητή τους, γενικότερα να μιλήσουν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να τους κατευθύνει».

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης αναφέρθηκε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 43χρονος γνώριζε την ηλικία της ανήλικης. «Πρόκειται για την κόρη πολύ φίλου μου, την οποία ξέρω από μωρό ημερών. Όταν σκούρυναν τα πράγματα, μιλήσαμε με την αστυνομία. Έτσι στήσαμε όλο αυτό που στήθηκε και ήταν για την αφύπνιση του κόσμου».

«Η προσέγγιση έγινε από γυναικείο προφίλ κατευθείαν, του ήταν πιθανότατα πιο εύκολο. Το ευτύχημα είναι ότι η μικρή το εμπιστεύτηκε απευθείας στον πατέρα της οπότε μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, ο οποίος εξήγησε πώς έκλεισαν ραντεβού στον 43χρονο παιδόφιλο κι εκείνος ήρθε από την επαρχία για να συναντήσει το θύμα του.

«Ξεκάθαρα ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι. Και θεωρώ ότι και από τον συγκεκριμένο, έχουν σωθεί αρκετά παιδάκια από αντίστοιχες άσχημες καταστάσεις» σημείωσε, επίσης, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: