Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες τρακτέρ μπήκαν στην πόλη με μαύρες σημαίες – Βίντεο

January 31, 2024

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες τρακτέρ μπήκαν στην πόλη με μαύρες σημαίες – Βίντεο


Διαφ.

Κατευθύνονται προς τη νότια πύλη της ΔΕΘ για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο ενόψει της Agrotica – Συμπαράσταση και από ψαράδες (Βίντεο)

Στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη φτάσει οι αγρότες από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με περισσότερα από 250 τρακτέρ.

Αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς και άλλες περιοχές, μπήκαν στην Λεωφόρο Νίκης με μέτωπο ανατολικά και στόχο να φτάσουν έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο ενόψει της Agrotica.

Στην κεφαλή οι διαμαρτυρόμενοι με μαύρες σημαίες έχουν προτάξει συμβολικά ένα φέρετρο θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει μέρα με τη μέρα από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και την αδιαφορία -όπως λένε- της κυβέρνησης.

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ, ενώ περίπου στις 13:00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των αγροσυνδικαλιστών. Οι αγρότες επιθυμούν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας τα ζητήματα του κλάδου τους.

Πηγή:protothema


Πηγή

Διαβάστε επίσης: