Αν βγει θα πεθάνει: Δικηγόρος που ζει 70 χρόνια με σιδερένιο πνεύμονα, παραδίδει μαθήματα θέλησης & επιμονής

February 6, 2024

Αν βγει θα πεθάνει: Δικηγόρος που ζει 70 χρόνια με σιδερένιο πνεύμονα, παραδίδει μαθήματα θέλησης & επιμονής


Διαφ.

Ήταν σχεδόν πριν από 70 χρόνια όταν ο Αμερικανός Paul Alexander προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από τότε άλλαξε η ζωή του, αφού θα έπρεπε πλέον να ζει με έναν σιδερένιο πνεύμονα.

Ο Alexander προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα σε ηλικία έξι ετών, η οποία τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω και εξαρτώμενο από τον αναπνευστήρα της δεξαμενής για να υποβοηθά την αναπνοή του.

Παρά τους περιορισμούς της ζωής μέσα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα, ο Alexander όχι μόνο προσαρμόστηκε αλλά και ευδοκίμησε. Μοιράζεται τακτικά πληροφορίες για τη ζωή του μέσω της σειράς του στο TikTok «Convos with Paul!», συμμετέχοντας με τους θεατές και απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Η ιστορία του είναι μια ιστορία αξιοσημείωτης δύναμης και επιμονής.

Στο αρχικό επεισόδιο της σειράς του, ο Alexander αφηγείται την έναρξη της ασθένειάς του. Αυτό που ξεκίνησε ως μια συνηθισμένη μέρα που έπαιζε έξω με τον αδελφό του γρήγορα άλλαξε τη ζωή του, καθώς επέστρεψε στο σπίτι με πυρετό, πόνους και κόπωση, τα πρώτα συμπτώματα της πολιομυελίτιδας. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε ανάμεσα σε άλλα παιδιά που έπασχαν από την ίδια ασθένεια, πολλά από τα οποία δεν επέζησαν.

@ironlungman Episode 1 of Convos with Paul! We will be responding to comments and questions about Paul’s life, his polio, and life in an iron lung! Please be positive ???? #PaulAlexander #poliopaul #ironlung #conversationswithpaul ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

Ωστόσο, το ταξίδι του Alexander δεν τελείωσε στον διάδρομο εκείνου του νοσοκομείου. Απέκρουσε τις προσδοκίες, τελείωσε το λύκειο και απόκτησε δύο πτυχία νομικής. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αναπηρικό καροτσάκι και συνέγραψε ένα βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς τις εξαιρετικές εμπειρίες της ζωής του.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Alexander είναι η ευαισθητοποίηση για την πολιομυελίτιδα. Τονίζει τη σημασία της προστασίας των παιδιών από την ασθένεια αυτή για την αποτροπή μιας νέας επιδημίας. Το έργο υπεράσπισής του εκτείνεται πέρα από την προσωπική του ιστορία, εστιάζοντας στην παγκόσμια υγεία και την ανάγκη για προληπτικά μέτρα.

Η ζωή του Paul Alexander είναι μια ισχυρή υπενθύμιση της ικανότητας του ανθρώπινου πνεύματος να ξεπερνά τις αντιξοότητες. Η ιστορία του δεν είναι μόνο ένας προσωπικός θρίαμβος, αλλά αναδεικνύει επίσης τα ευρύτερα ζητήματα της προσβασιμότητας στην υγειονομική περίθαλψη και της υποστήριξης που χρειάζονται όσοι ζουν με αναπηρία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: