Θρήνος για τον «Μουστάκια»: Πέθανε o εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης

February 5, 2024

Θρήνος για τον «Μουστάκια»: Πέθανε o εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης


Διαφ.

Ο Νίκος Κωτσάκης, ο θρυλικός τροχονόμος της Αγίας Βαρβάρας ο οποίος βρισκόταν στη διασταύρωση της Εθνικής Αντιστάσεως, στο Nέο Ψυχικό, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον γνώρισαν.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή το μέλος της ομάδας στο Facebook “ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ – ΦΙΛΟΘΕΗ- ΨΥΧΙΚΟ”, Antonis Zarogkikas.

Ο Νίκος Κωτσάκης άφησε την τελευταία του πνοή

Ο τροχονόμος βρισκόταν στο ίδιο σημείο, για πολλά χρόνια και όσοι περνούσαν συχνά από την Αγία Βαρβάρα, τον γνώριζαν με το μικρό του όνομα, με το μαύρο παχύ μουστάκι του να τον χαρακτηρίζει και μάλιστα, του είχαν αποδώσει το προσωνύμιο «Μουστάκιας», ενώ ορισμένοι τον χαρακτήριζαν και ως τον «Εθνικό μας τροχονόμο».

Ο Νίκος Κωτσάκης σταμάτησε για πάντα να σφυρίζει

Τα χέρια του, με τα λευκά γάντια, ήταν σε διαρκή κίνηση, καθώς ρύθμιζε την κυκλοφορία, με τη σφυρίχτρα στο στόμα.

Ο Ανθυπαστυνόμος ήταν η ιδιαίτερη φυσιογνωμία στη διασταύρωση της Λεωφόρος Κηφισιάς, ενώ είχε περάσει σε αφυπυρέτηση και είχε κρεμάσει τα λευκά γάντια και την τελαμώνα της Τροχαίας.

Σκοπός του ήταν να νουθετήσει, όχι να εξοντώσει και να προτρέψει τους οδηγούς να προσέχουν περισσότερο στους δρόμους και το κατάφερνε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Ο Νίκος Κωτσάκης μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια, στον Νομό Ηλείας, ενώ στα 15 του χρόνια ανέλαβε την ευθύνη για την οικογένειά του, εργαζόμενος ιδιαίτερα σκληρά στα χωράφια.

«Ημουν σκαπανεύς του αγρού και τώρα είμαι σκαπανεύς της ασφάλτου. Είμαστε υπηρέτες της κοινωνίας και όχι εξουσιαστές», είχε υπογραμμίσει ο τροχονόμος.

Η θέση του τροχονόμου προέκυψε την περίοδο που ήταν στρατιώτης, όταν συνάντησε τρεις χωροφύλακες, παρατήρησε το παρουσιαστικό τους και τους ρώτησε αν μπορεί να γίνει και αυτός αστυνομικός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: